Threads, yeni özellik üzerinde testlere başladı. Kısa sürede Threads gönderileri için otomatik arşivleme özelliği tüm kullanıcılara sunulacak.

Sosyal ağ alanının yeni oyuncularından birisi olan Threads, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek adına yeni özelliklerini hızlı bir şekilde uygulamaya ekliyor. Şirketin yeni özelliği ile ilgili detaylar geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarken Adam Mosseri, yeni özelliğin tanıtımını yaptı. Paylaşımlar için otomatik arşivleme adıyla yeni bir özellik üzerinde çalışan şirket, yeni özellik sayesinde arşivleme işlemlerini basit bir şekilde yapmayı hedefliyor. Şu anda sınırlı sayıda kullanıcı ile test edilen özellik, testlerin tamamlanmasının ardından tüm Threads kullanıcılarına sunulacak.

Threads Arşiv Sistemi Nasıl Çalışacak?

Instagram’da olduğu gibi, bu sosyal ağda da gönderi arşivlendiğinde uygulamadaki genel görünümden içerik kaldırılacak. Sadece kullanıcı profilinin arşiv bölümünde görülebilecek olan arşivlenen içerikler, kullanıcıların istediği zaman içerikleri geri almasını sağlayacak. Böylece kullanıcıların istediği içerikler için arşivleme ya da arşivden çıkarma işlemlerini yapabilecek. Mosseri’nin açıklamalarına göre en geç 1 ay içerisinde Threads gönderi arşivleme özelliği etkin hale gelecek ve tüm kullanıcılar yeni özelliği deneyebilecek.

Threads Otomatik Arşivleme Özelliği Geliyor
Threads Otomatik Arşivleme Özelliği Geliyor

Anketlerde Sonuç Farklı Çıkmıştı

Threads’e gelecek yeni özellikler için şirket tarafından yapılan bir ankette tam ters bir sonuç ortaya çıkmıştı. Kullanıcılara yönlendirilen sorularda kullanıcıların Threads gönderileri için otomatik arşivleme gibi bir özelliğe ihtiyaç duymadığı belirtilmişti. Anket sonucuna rağmen özelliğin kullanıma sunulacak olması Threads kullanıcıların nasıl bir tepki vereceğini konusunda soru işareti yarattı. Eski gönderileri arşivlemek Instagram’da popüler olsa da Threads cephesinde işler farklı gelişebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir