Google ImageFX, Google’ın şimdiye kadarki en yüksek kalitede görselleri sunan, en gelişmiş metinden görsele modelini oldu.

Google Üretken yapay zeka alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Yeni AI Google ImageFX, Imagen 2 tarafından destekleniyor. ImageFX, kullanıcılara hızlı görüntü oluşturmayı güvenli bir şekilde keşfetmeleri için güçlü bir arayüz sunuyor. Mevcut yapay zeka oluşturma araçları MusicFX ve TextFX de artık çok daha güçlü.

Google ImageFX, kullanıcılarına görüntüleri oluşturmak ve düzenlemek için istem tabanlı kullanıcı arayüzü sunuyor. ImageFX,  rakiplerinden farklı olarak kullanıcıların yaratım ve fikirlerine yakın düzeylerde denemeler yapmasına olanak tanıyan anahtar kelime önerileri listesi sunuyor.

 Google'ın şimdiye kadarki en gelişmiş metin görsele modeli.
Google’ın şimdiye kadarki en gelişmiş metin görsele modeli.

Özel Filigran İçerecek

Google, ImageFX’in amaçlanmayan şekillerde kullanılmasının önüne geçilmesini sağlamak amacıyla yeni adımlar attığını iddia ediyor. Şiddet içeren, saldırgan ve müstehcen içerikleri sınırlamak için teknik önlemler alındığı belirtildi. ImageFX’in aynı zamanda ünlü isimler için bilgi istemi düzeyinde bir filtresi var. Ek güvenlik önlemini Google’ın ImageFX kullanılarak üretilen görselleri, düzenleme ve kırpmaya karşı da koruma sağlayan dijital filigran olan SynthID ile etiketleyerek sağlıyor. Google, bu filigranın insan gözüyle algılanamayacağını belirtti. “Bu görsel hakkında” bölümüne eklenen bilgilerle kullanıcılar Google arama veya Chrome’da karşılaştıkları bir görselin Google’ın yapay zeka araçlarıyla oluşturulup oluşturulmadığını da anlayabilecek

Yapay Zekanın Oluşturabileceği En İyi Görseller

Imagen 2, ImageFX’in yeni görüntü oluşturma özelliklerini güçlendiriyor. Google, Imagen 2’nin yapay zeka tarafından oluşturulan şimdiye kadarki en yüksek kalite görselleri sunmaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Şirket, modelin görüntüleri yapaylıklardan uzak tutmaya yardımcı olduğunu ve bu tür araçların bugüne kadar uğraştıkları görüntü oluşturma alanını iyileştirdiğini belirtiyor.

Google, MusicFX ve TextFX’i de geliştirdiğini açıkladı. Şirket, MusicLM modelinde daha hızlı müzik üretimi ve daha yüksek kalite sesin peşi sıra yeni özellikler içeren yükseltmeler yaptığını iddia ediyor. Oluşturulan şarkılar artık 70 saniyeye kadar sürebiliyor. TextFX’te ise Google, gezinme ve genel kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla güncellemeler yayınladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir