Qualcomm yeni nesil amiral gemisini Kasım ayı sonuna doğru piyasaya sürmeye hedeflerken, Samsung Galaxy S22 serisinde Qualcomm’un yeni amiral gemisi ile testte görüntülendi.

Samsung Galaxy S22 Plus modeli için yapılan yeni testler ile birlikte yeni amiral gemisinin performans raporu da öğrenildi. SM-S906U model numarası ile teste tabi tutulan yeni model, aynı zamanda özel bir karşılaştırma ile performansına dair somut bilgilerin alınmasını sağladı.

Snapdragon 898’li Galaxy S22 Plus, testten kaç puan aldı?

Snapdragon 898’li Galaxy S22 Plus için yapılan testlere göre telefon tek çekirdekli testlerde 1163, çok çekirdekli testlerde ise 2728 puan aldı. Testlerde özellikle çip performansının sınırlandırıldığı düşünülüyor. Samsung’un yeni modeli ile elde ettiği performans, iPhone XS’deki performans ile oldukça benzer durumda. Android 12 işletim sistemini kullanan ve 8 GB RAM ile desteklenen Samsung Galaxy S22’nin yeni Plus modelinin, iPhone XS ile karşılaştırılmasında ise ortaya çıkan tablo söyle;

ModelTekli çekirdek performansıÇoklu çekirdek performansı
iPhone XS11002840
Samsung SM-S906U11632728

Küçük sınırlamalar ile performansta farklılıklar olsa da Samsung tarafından piyasaya sunulacak yeni amiral gemilerinin en üst versiyonu ile elde edilecek performanslar, testlerdeki gibi olacak. Snapdragon 898’in yetenekleri ile sınırlı kalacak olan amiral gemilerinde, 3.0GHz hızında çalışan 1 adet Cortex-X2 süper çekirdek, 2.5 GHz hızında çalışan 1 adet A710 büyük çekirdek ve 1.8 GHz hızında çalışan 1 adet A510 küçük çekirdek yer alacak.

Kamera özellikleri de açığa çıkmıştı

Samsung Galaxy S22 Ultra modeli ile ortaya çıkan yeni rapor öncesinde telefonun arka kamera konumları ve görünümleri de ortaya çıkmıştı. Twitter üzerinden paylaşılan görüntülerde Galaxy S22 serisi modellerin, tıpkı Samsung Galaxy S21 ve S21+’da olduğu gibi simetrik çerçeveli ve düz ekranlara sahip olacağı görüldü. iPhone 13 serisiyle neredeyse aynı görünüyorlar ancak yeni modellerde çentik yok.

Başka bir sızdırılmış rapora göre Galaxy S22 Ultra, 108 MP ana kameraya sahip olacak. İkincisi, 1/1.33″ boyutuna ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. 12 MP ultra geniş kamera, 3x telefoto zoomlu 10 MP telefoto ünitesi ve 10 MP periskop modülü de ana kamerayı destekleyecek. Galaxy S22 Ultra, serideki en büyük ekrana sahip versiyon olacağı için 5000 mAh kapasiteli bir pil ile desteklenecek. Yeni model için sızdırılan yeni raporlar, S22 serisine dair pek çok soru işaretini açığa çıkardı. Önümüzdeki dönemlerde yeni raporlar ile pek çok özelliğin açığa çıkması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir