Microsoft’un en yeni işletim sistemi olan Windows 11’de Valorant oynamak isteyen oyuncular, hem TPM 2.0 hem de güvenli önyükleme şartı ile karşılaşacaklar. Windows 11’in kullanıma sunulmasına yaklaşık bir ay gibi bir süre kalmışken, bazı sistem gereksinimlerine dair önemli detaylar ortaya çıkmaya başladı. Windows 11’i kullanmak için güncel bir işlemci, 4 GB RAM ve 32 GB depolama ile TPM 2.0 desteğine ihtiyaç bulunuyor. Görünene göre Riot Games’in geliştirdiği Valorant gibi bazı oyunlar ise bu kısıtlamalara gereksinim ile Windows 11’de karşımıza gelecek. Hala Windows 10 kullanıyor iseniz, TPM 2.0’a sahip değilseniz sorun yaşayabilirsiniz.

Windows 10 en az Ekim 2025’e kadar desteklenecekken, diğer yandan Valorant ve Vanguard güvenlik yazılımı, Windows 11’de TPM 2.0 şartı istemesi bekleniyor.

Windows 11 çalışmayan cihazlarda Valorant oynanamayacak

Valorant has started to enforce both TPM and Secure boot if YOU are playing on Windows 11 to ensure a trusted platform when playing Valorant. @RiotVanguard team yet again leading the anti-cheat industry in the right direction for competitive integrity pic.twitter.com/qgTM1yNqdA — Anti-Cheat Police Department

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir