Huawei’nin yeni amiral gemisi serisindeki Huawei Pura 70, Huawei P60 modelinin yeni versiyonu. İşte Huawei Pura 70 vs Huawei P60 karşılaştırması…

Uzun bir bekleyişin ardından Huawei Pura 70 serisine resmiyet kazandırdı. İlk olarak Çin pazarında piyasaya sürülen yeni seride P serisinin bundan sonra Pura olarak devam edeceği de ortaya çıktı. İsim değişikliği ile bazı güncellemelerin yapıldığı Huawei Pura 70 ne kadar iddialı? Huawei Pura 70 vs Huawei P60 karşılaştırmasında hangi özellikler öne çıkıyor? İşte merak edilenler…

Kameralarda Değişiklikler Var

Huawei’nin P serisinin öne çıkan özellikleri kameralarıydı. Daha iyi kamera performansının sunulduğu P serisi, telefonlarda kamera özelliklerini ön plana alan kullanıcılara hitap ediyordu. Pura serisinde de bu çizgi devam ettiriliyor.  Üstelik Pura 70 ve P60 arasındaki temel farklardan biri kamera ve sensörlerdeki yükseltmeler. P60, 2023’te F/1.4 – F/4.0 değişken diyafram açıklığına ve OIS’ye (Optik Görüntü Sabitleme) sahip 48 MP ana kamera, 13 MP ultra geniş açılı lens, OIS ve 12x optik zoomlu 5 MP telefoto kameradan oluşan üçlü arka kamera kurulumuna sahipti.

Pura 70’te ise işler biraz daha değiştirildi. F/50 – F/1.4 değişken diyafram açıklığı, OIS 4.0MP değişken diyafram açıklığı, OIS 13MP sensörle yapılan yükseltme dikkat çekici. OIS ve 12x optik zoomlu 5 MP telefoto kamera modelde yer alıyor. Pura 70 modelinde de Huawei’nin tescilli XMAGE görüntüleme teknolojisi yer alıyor. Her iki telefonun da ön tarafında 13 MP geniş açılı kamera var. Arka kamerada küçük değişiklikler ile daha gelişmiş bir kamera deneyimi sunuluyor.

Daha Güçlü İşlemci, Daha İyi Performans

Yeni Pura 70’teki dikkat çeken önemli değişiklik işlemci. Huawei P60, 2023’te piyasaya sürülürken, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi ile desteklenmişti. Bu işlemci o dönem dahi eskiyen bir model olarak görülüyordu. Pura 70 ise Kirin 9000S1 işlemci (hız aşırtmalı bir Kirin 9000S) ile kullanıma sunuldu. Bu da performansın çok daha üst seviye olmasını sağlıyor.

Huawei Pura 70 vs Huawei P60: Yükseltmeye Değer mi?
Huawei Pura 70 vs Huawei P60: Yükseltmeye Değer mi?

Depolama biriminde Pura 70’te 256 GB’lık seçeneğe de yer verildi. P60, HarmonyOS 3.1 ile kutudan çıkarken Pura 70’te Harmony OS 4.2 kullanılıyor.

Küçük Ekran ama Yüksek Koruma

İki cihazın ekranlarında ise yakın özellikler yer alsa da yeni nesil modelde koruma konusunda daha iyi bir teknoloji kullanılıyor. Her iki telefonda da 120Hz’e kadar değişken yenileme hızı, 1440 Hz PWM karartma ve FHD+ çözünürlük destekli OLED ekran kullanılıyor. Ancak P60 6.67 inç ekran boyutuna sahip olurken Pura 70, 6.6 inçlik bir ekran kullanıyor. İki model arasında küçük de olsa bir fark var. Bu küçük farka rağmen Pura 70’te 2. nesil Kunlun camı ile koruma seviyesi arttırılmış.

Tasarıma geçildiğinde ise Pura 70, P60’ın dikdörtgen kamerasını tamamen devre dışı bırakan bir tasarıma geçti. Üçgen bir modül ile çevrilen kameralar tasarımda da yenilikçi çizgiler barındırıyor. Siyah, beyaz, mor ve yeşil olarak tercih edilebilecek P60’a karşı Pura 70’te kırmızı, mavi, siyah ve beyaz renkler mevcut.

İki model arasında resmi satış fiyatlarında yaklaşık 100 dolarlık bir fark var. Türkiye pazarında bu fark çok daha bariz bir şekilde görülecek. Bu nedenle Pura 70 modeline göre P60 çok daha bütçe dostu bir yapıda. Bataryaları da birbirine çok yakın olan iki modelde incelik ve ağırlıkta da çok bariz bir fark yok.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir