Wunderlist adındaki uygulama dünyanın en çok kullanılan “Yapılacaklar” uygulaması. Uygulama şimdi tasarım ve özellikleriyle yenilendi.

Yapılacaklar listesinin oluşturularak notların alınabildiği Wunderlist uygulaması daha fazla kişiye ulaşabilmek adına önemli bir güncelleme yaşadı. Yıllardan beri piyasada yer alan ve tasarım gibi alanlarda büyük yenilik görülmeyen Wunderlist için geliştirici ekip yeni güncellemeyi duyurdu. Önceki sürümünde farklı animasyonları, arka plan seçenekleri ve farklı platformlarda senkronizasyonla çalışması dikkat çekiyordu. Tüm bunlar ise uygulamanın daha fazla kişiye hitap etmesini kolaylaştırdı. Ancak 2015 yılında Microsoft tarafından satın alınarak uygulamanın To Do ile birleştirilmesi Wunderlist için yolun sonunun geldiğini gösteriyordu. Ancak şimdi geliştirici ekip aynı şekilde benzer bir uygulama için yola çıktı.

Wunderlist Yerine Superlist Geliyor!

Wunderlist’i oluşturan ve kurucu ortak Christian Reber liderliğindeki grup, aynı başarıyı yakalamak ve Wunderlist’i özleyenler için yeniden çalışmalara başladı. Yeni uygulamanın adı ise Superlist olacak. Satışın ardından 3 yıl geçerken ekip, notların alınabileceği, listelerin oluşturulabileceği yeni bir uygulama ile kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor. Yeni uygulama Mac, iOS, Android ve PC’de kullanılabilecek durumda. Beta sürümü ile testleri yapılan uygulama kısa süre içerisinde tüm uygulama marketlerde yer almaya başlayacak.

Wunderlist Yerine Yeni Tasarım ve Özellikleriyle Superlist Geliyor
Wunderlist Yerine Yeni Tasarım ve Özellikleriyle Superlist Geliyor

Superlist Özellikleri Neler?

Wunderlist ile benzerlik gösteren Superlist, listeler yapmak ve bunu Superlist’teki ekip ile paylaşmayı destekliyor. Dosyalar, notlar, görevler, resimler ve projeler oluşturarak takip imkanı sağlayacak olan Superlist, üstelik görevleri otomatik olarak tanımlama ve düzenleme noktasında da gelişmiş özelliklere sahip. doğru ve düzenli bir şekilde Superlist’i kullananların günlük olarak yapacakları işler de direk uygulama üzerinden kontrol edilebiliyor. Üstelik uygulamanın Gmail, Slack, GitHub gibi pek çok servisle entegre bir şekilde çalışabilmesi esnekliğini de arttırıyor.

Superlist’te Wunderlist’e göre daha gelişmiş bir tasarım yer alıyor. Tüm bunlar gelecekte Superlist’in popüler olacağına dair önemli işaretler veriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir