2018 yılında kurulan terapi ve koçluk hizmetlerini bir araya getirerek, ruh sağlığı hizmetlerine bakış açısını değiştirmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen HelloSelf platformu düzenlenen Seri B turda 20 milyon dolar yatırım desteği aldı.

Merkezi Londra olan, dijital terapi ve koçluk platformu HelloSelf, düzenlenen Seri B turda 20 milyon dolar yatırım aldı. Octopus Ventures önderliğindeki tura Omers, Mantaray ve Oxford Capital katıldı.

Terapötik ilişki, günlük hayatımızda kurduğumuz ilişkilerden farklı olarak danışan ve terapist arasında kurulan özel bir ilişkidir. Dijital terapötiklerin, zihinsel sağlık problemleri, beyin sinir sistemi ve geleneksel yöntemler ile tedavisi mümkün olmayan diğer sorunların tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Pandemi ve sonrasında dijital terapötiklerin bir dalı olduğu dijital sağlığa olan ilgi ve talep gittikçe artıyor.

2022 yılında 4,5 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilen dijital terapi ve koçluk pazarı için yeni beklentiler mevcut. 2022 yılından 2027 yılına kadar pazarın 17,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu büyük pazarda HelloSelf platformu da kedine büyük bir yer ayırmak istiyor.


Platform, dünyanın en hızlı büyüme ve gelişme gösteren dijital platformlarından biri

Girişim, yapay zekâ destekli bir dijital terapi platformu şeklinde yansıtılıyor. Öncelikli olarak ruh sağlığı ve dijital terapötik desteği insanlara sağlama konusundaki boşluğu doldurması bekleniyor. Henüz 5 yıllık olan HelloSelf platformu, dünyanın en hızlı büyüme ve gelişme gösteren dijital platformlarından biri olarak sağlam adımlarla ilerliyor. Platform, kişilere ve kurumlara bireysel dijital terapi hizmetleri sağlıyor.

Çevrimiçi bir terapi ve psikolojik koçluk hizmeti olarak HelloSelf, üyelerini İngiltere’nin uzman klinik psikologlarıyla bir araya getiriyor. Ayrıca, oturumlar arasında yapay zekâ destekli çevrimiçi destek sağlıyor. Platform, üyelerinin bakım hızını ve kalitesini optimize etmek için sağlık uzmanları, işverenler, NHS, sigortacılar, arkadaşlar ve aile gibi yönlendirici ortaklarla birlikte çalışıyor.

Platformdaki bir kullanıcı terapistle görüşmek için bağlandığında, psikolog tarafından oluşturulmuş uygulamada mesajlaşma, aktiviteler ve izleme konusunda destek veriyor.

Girişimin kurucusu Charles Wells, “Octopus’un yatırım turuna katılmasından çok memnunum. Küresel olarak yetersiz hizmet alan 1.2 milyardan fazla insan var. Alınan yatırım ve ağımızın güveniyle HelloSelf’in Birleşik Krallık ve ötesindeki etkisini hızlandırabiliriz.” Dedi.

Aldığı yeni yatırım sayesinde de HelloSelf platformu, İngiltere ve Avrupa’daki alanında uzman terapistler, üyeler ve ortaklık ağını büyütmeyi hedefliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir