Oppo farklı ailelerine yeni üyeler eklemeye devam ediyor. Son model K serisinin yeni üyesi Oppo K12 oldu. İşte detaylar.

Çin’de yeni bir tanıtım gerçekleştirilen Oppo, Oppo K12 modelini resmen piyasaya sürdü. Hindistan’da bu ayın başlarında piyasaya sürülen OnePlus Nord CE 4 5G ile büyük benzerlik taşıyan yeni model, özellikleriyle biliniyordu. Oppo K12 bu bakımdan piyasada bu modele alternatif yaratmış durumda.

Oppo K12 Özellikleri

Oppo’nun yeni modelinde 6.7 inç ekran ile kullanım sunacak. FHD+ AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, HDR10+ uyumluluğu ve 1100 nit tepe parlaklığı ile ön plana çıkan bu ekran, kullanıcılar için segmentine göre ideal bir performans sunuyor. Üstelik ekran altında parmak izi tarayıcısının da yer alması güvenlik noktasında güçlü ve popüler bir seçenek sunuyor. 16 MP’lik ön kamera için delikli bir tasarımın tercih edildiği Oppo K12’de telefona ana güç veren işlemci ise Snapdragon 7 Gen 3 modeli.

Oppo K Serisinin Yeni Üyesi Duyuruldu: K12
Oppo K Serisinin Yeni Üyesi Duyuruldu: K12

12 GB’a kadar LPDDR4x RAM ve 512 GB’a kadar UFS 3.1 depolama teknolojilerinin yer aldığı telefon için hibrid SD kart yuvası ile kullanımda esneklik sağlanıyor. Özel soğutma sistemiyle fark yaratan bu model, oyun ya da yüksek performans gerektiren uygulamaların kullanımı sırasında ellerin ısınmasını önlüyor.

5500mAh kapasiteli bataryasıyla dikkat çeken Oppo K12’de bu yüksek kapasite 100W SuperVOOC hızlı şarj teknolojisi ile desteklenecek. Oppo’nun yeni modelinde kullanıcılar için 4 yıllık bir pil desteği sunuluyor. Battery Health Engine kapsamında batarya koruma desteği programını aktif hale getiren Oppo, böylece kullanıcıların bataryalara karşı güvenli bir kullanım elde etmesini sağlıyor. Oppo K12’de yer alan diğer özellikler şöyle;

Arka Kamera: Optik görüntü sabitleme (OIS) özelliğine sahip 50 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş kamera. Kameralarda kişi ya da nesnelerin silinmesini sağlayan özel yapay zeka desteği bulunuyor.

  • İşletim Sistemi: Android 14 tabanlı ColorOS 14
  • Güvenlik: IP54 sertifikası, SGS Gold Label 5 yıldızlı düşmeye dayanıklılık sertifikası
  • Ek Özellikler: Stereo hoparlörler, 4D oyun titreşimleri için x ekseni doğrusal motor, çok işlevli NFC, bir IR blaster ve 8 antenli 360° 5G kapsama alanı
  • Ağırlık ve Kalınlık: 8.37mm kalınlık, 186 gram ağırlık

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir