Apple, muhtemelen yeniden tasarlanmış bir MacBook Pro da dahil olmak üzere yeni ürünleri duyurmak için Pazartesi günü bir lansman etkinliği düzenliyor.

Apple, özellikle Intel’in işlemcileri yerine kendi yongaları üzerinde çalışan daha fazla bilgisayar duyurması beklendiğinden, yılbaşı alışverişi sezonu öncesinde Mac’lerine sürekli ivme kazandırma şansına sahip.

Apple CEO’su Tim Cook, Haziran ayında yaptığı açıklamada, şirketin güçlü M1 işlemcisinde çalışan son bilgisayarların Mac büyümesini “yakıtladığını” söyledi. Haziran 2021’de sona eren en son üç çeyrekte Apple, geçen yılın aynı döneminde sattığı 19,59 milyar dolardan yaklaşık %33 artışla 26 milyar dolar Mac sattı. Cook, Haziran ayı için “Aslında, Mac için son üç çeyrek şimdiye kadarki en iyi üç çeyrek oldu” dedi.

Yeni bilgisayar satışlarını artıran pandemiden önce birçok müşteri ve analist, Apple’ın Apple Watch ve iPhone’lar gibi daha yeni, daha hızlı büyüyen işletmeler lehine Mac’i ihmal ettiğinden endişeleniyordu. Ancak Mac bilgisayarlar Apple için vazgeçilmez olmaya devam ediyor.

Geçen ay Apple, yeni iPhone’ları, iPad’leri ve Apple Saatleri duyurdu ve ardından piyasaya sürdü ve Apple’ın Mac serisini bu sonbaharda güncellenmeyen ana ürün grubu olarak bıraktı. Apple’ın en üst düzey dizüstü bilgisayarı olan daha büyük 16 inç MacBook Pro, 2019’dan beri güncellenmedi ve şu anda daha yeni Apple çipleri yerine Intel işlemcileri kullanıyor.

Apple Pazartesi günü yeni MacBook dizüstü bilgisayarlarını duyurursa, tüm Mac serisini tamamen yenilemek için iki yıllık bir geçişin doruk noktası olacak. 2019’dan beri Apple, Mac’lerin içindeki Intel işlemcilerini, daha uzun pil ömrü sağlayan ve Apple’ın donanım ve yazılımını daha sıkı bir şekilde entegre etmesine olanak tanıyan M1 adı verilen kendi işlemcileriyle değiştiriyor.

MacBook sürekli reset atmaya başlarsa ne yapmalı?

Apple’ın yongaları, zorlu uygulamaları çalıştırmak için hala yeterli gücü sağlarken yeni özelliklere de olanak tanır. Apple şimdiye kadar yeni çiplerini kullanarak dört farklı Mac piyasaya sürdü: MacBook Air, Mac Mini, 13 inç MacBook Pro ve yeniden tasarlanan 24 inç iMac. Apple, geçtiğimiz birkaç Mac lansman etkinliğinde yaptığı gibi, muhtemelen kendi çipinin avantajlarını vurgulayacaktır.

Apple önemli performans iyileştirmeleri yaparsa, M1 çipi için yeni bir isim bekleyin. Apple’ın işlemci geliştirmelerini nasıl pazarlamak istediğine bağlı olarak buna M1X veya M2 diyebilir. Apple’ın, Bloomberg’e göre dizüstü bilgisayarı monitörlere bağlamak için bir HDMI kablosu ve bir manyetik şarj cihazı da dahil olmak üzere kendi yongaları ve yeni bağlantı noktaları ile üst düzey MacBook Pro’ları için yeniden tasarım hazırladığı bildiriliyor. Rapora göre ayrıca daha büyük ekranlı bir iMac ve daha fazla güce sahip bir Mac Mini masaüstü bilgisayar da çalışmalarda bulunuyor. Apple’ın, Haziran ayında duyurulan ancak henüz resmi olarak yayınlanmayan Mac yazılımının en son sürümü olan macOS Monterey için de Pazartesi günü bir çıkış tarihi vermesi muhtemel gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir