Fortnite geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre 30 Ocaktan itibaren oyuna bazı kısıtlama ve engellemelerin geleceğini belirtti. 

16 yasindan kucuklere fortnite oynama yasagigeldi

Mobil ve PC de en çok oynanan oyun haline gelen Fortnite, kısıtlamaya yönelik bazı adımlar atacağını geliştiriciler tarafından söyleniyor. Geçtiğimiz yıllarda Fortnite yapımcısı olan Epic Games, Apple ve Google’a komisyon ücretleri üzerinden savaş başlatmıştı ve uzun soluklu bir mahkeme sürecinin içerisine girmişlerdi. Bu mahkeme sürecine karşılık Google ve Apple rest çekmiş Fortnite’ı uygulama mağazalarından kaldırmıştı. Fortnite’ı eski sürümünü uygulama mağazalarından indiren kullanıcılar oyunu oynayabiliyor ancak yeni çıkan güncellemeleri alamadıkları için Fortnite’ın yeni sezonlarında yer alamıyorlardı. Yeni açıklamalara göre bu durum daha işlevsiz hale getirilebileceği yönünde. 

Fornite’a yaş kısıtlaması geliyor

Bu yeni kararların alınmasında Fortnite yapımcısı Epic Games, Apple ve Google’ı hedef gösteriyor. Fortnite’ın destek sayfasında yayınlanan açıklamaya göre oyunun mobil versiyonunu 18 yaşından küçükler oynaması engellenecek ve oyun içi satın almada kullanılan V-Papel kullanılamayacak. 

Oyunun resmi twitter hesabından yapılan açıklaması ise şöyle; 

“30 Ocak itibarıyla, daha önce iOS, Mac ve Google Play’de bulunan Ağustos 2020 13.40 uygulama derlemesini kullanan Fortnite oyuncuları artık V-Papel harcayamazlar. Oynamak için de 18 yaşından büyük olmaları gerekmektedir. Oyunlarımızın tüm sürümlerinin; ebeveyn denetimleri, varsayılan satın alma ayarları ve ebeveyn doğrulama özellikleri dahil olmak üzere mevcut Epic Çevrim içi Hizmetleri paketini kullanmasını istiyoruz. Apple ve Google’ın Fortnite üzerindeki kısıtlamaları nedeniyle bu platformlarda uygulamayı güncelleyemiyoruz.”

Gelecekte de Epic Games’in Google ve Apple arasında bir barış sağlanması pek mümkün değil gibi gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir