Hasselblad ve OnePlus işbirliğinin ardından tanınmış akıllı telefon üreticilerinden olan OPPO’yla da anlaşma imzaladı.

Hasselblad, 1841 yılında İsveç’te kamera ve fotoğraf ekipmanı üreterek tarih yazan şirketlerden biri oldu. Daha sonra ise çağın ihtiyaçlarına göre şekillenmiştir. Örneğin, II. Dünya Savaşı sırasında Alman teknolojisini yakalamak için uçaklarda kullanılan bir hava kamerası olan HK7’yi yaptı.

Bugün Hasselblad, teknoloji endüstrisindeki hemen hemen her şirketle iş yapmak için olumlu bir bakış açısına sahip. Son olarak, geçen yıl OnePlus, OnePlus 9 Pro’nun kamera performansını iyileştirmek için Hasselblad ile ortaklık kurdu. OnePlus 10 Pro, çeşitli yazılım eklentileriyle başarılı bir şekilde işbirliğine devam etti. Ancak şimdi başka bir akıllı telefon üreticisi ortaya çıktı ve pastadan pay alıyor.

Oppo, Hasselblad ile anlaştı!

Oppo, İsveçli bir kamera üreticisi ile üç yıllık bir stratejik ortaklık duyurdu. Oppo’ya göre iki marka, Find X amiral gemisi telefonlarının renk bilimini geliştirmeye odaklanacak. Özellikle yaklaşan Find X5 serisi, ortaklığın sonuçlarını gören ilk akıllı telefon olacak.

Ancak bazı sızıntılar, Oppo’nun Find X5 Pro’nun Hasselblad lensleri ve teknolojisini kullanan tek akıllı telefon olmasını istediğini söylüyor. Diğer bir deyişle, FindX5 ve FindX5 Lite cihazları, diğer modeller için maliyetleri düşük tutmak için bu işbirliğinden fayda sağlamayacak.

Oppo bu konuda ayrıntılı bilgi vermedi. Ancak, portre fotoğrafçılığına en doğal ten tonlarını getirmek için Hasselblad’ın renk kalibrasyon teknolojisini kullandığını söyledi. Sonuç olarak, OnePlus Hasselblad ortaklığında görülenlere benzer yazılım özellikleriyle karşılaşabilirsiniz.

Örneğin, OnePlus 10 Pro, RAW (RAW görüntüler) çekmenin avantajlarını cep telefonunuzun AI fotoğrafçılık yetenekleriyle birleştiren Hasselblad Pro moduna sahiptir. Yani benzer yeni özellikleri Oppo Find X5 Pro’da görebilirsiniz. Oppo’nun Baş Ürün Sorumlusu Pete Lau, bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

OnePlus ve Hasselblad’ın geçen yılki işbirliğinin başarısını takiben, ortaklığın yeni bir gelişim aşamasına girdiğini ve dünya çapında daha fazla kullanıcıya efsanevi Hasselblad mobil görüntüleme deneyiminin keyfini çıkarma şansı verdiğini görmekten çok memnunuz

Peki siz bu anlaşma hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu yeni işbirliği ilerleyen zamanlarda OPPO’nun başarısını nasıl etkileyecek?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir