Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple’ın AirTag’leri sıradışı bir şekilde pilini kendiniz değiştirebileceğiniz tek Apple ürünü olma özelliğine sahiptir. Apple Airtag’lerin pilini her yıl değiştirmeniz gerekmektedir. 

AirTag pil ömrü nedir?

Resmi verilerden elde edilen bilgilere göre, yeni bir pil yaklaşık olarak sadece bir yıl dayanmaktadır. Pillerin performansı doğrudan sıcaklık ile etkilidir. AirTag’in çok küçük olduğunu düşünmek gerekirse, özelliklerle AirTag kışın soğuk havalarda dışarıda bırakıldığında, pilin soğuğu çok hızlı bir şekilde alacağından ve bu nedenle de pilinin daha çabuk biteceğinden emin olabilirsiniz. Ancak Apple, Bul uygulamasına yeni ve son derece işlevsel olarak pil ölçer özelliği ekledi. Bu sayede AirTag’inizin pil sağlığını düzenli olarak takip edebilirsiniz. Böylelikle AirTag’ler için pil değişimine ihtiyaç duyulması halinde bilgi alabilirsiniz. 

AirTag’in pili nasıl değiştirilir?

AirTag pil değişimi sanıldığından çok daha kolaydır. Değiştirmek için AirTag’i sıkıca kavramanız ve arkasındaki metali geri itmeniz gereklidir. Biraz içeriği girdiğini hissettiğinizde ise, saat yönünün tersine çevirin. Metal plaka altındaki bir çift metal sayesinde dışarı çıkacaktır. 

AirTag ne tür pil kullanır?

AirTag’ler için kullanılan piller, medeni para büyüklüğünde olan standart pillerdir. Bunları saatçiden, benzin istasyonuna kadar pek çok alandan bulabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir