Dünyanın en popüler sosyal medya medya platformu Instagram, geride bırakmak adına hazırlıklar yaptığı 2021 yılına özet olarak sunulan Playback özelliği son zamanların en ses getiren özelliği oldu. 

Instagram’ın ana sayfanın üst kısmına konumlandırılacak olan ve herkesin de yakın zamanda göreceği bu Playback özelliği, kullanıcıların 2021 yılı içerisinde paylaşmış olduğu herhangi 10 farklı hikayeyi seçiyor ve paylaşılabilir tek bir içerik haline getiriyor. Konuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 yılına küçük bir özet geçmek adına sunulan bu içerik paylaşılmadan önce izlenebiliyor ve hatta içerisinde de çeşitli düzenlemeler yapılabiliyor. Yani Instagram’ın hazırlamış olduğu bu özet niteliğindeki içeriğe ekleme yapabilir veya otomatik olarak seçilen ve sevmediğiniz bir Hikaye’yi içeriğin içerisinden çıkarabilirsiniz. 

3 8

Bazı kullanıcıların oldukça beğenerek kullanacağı bu özellik yakın zaman içerisinde tüm kullanıcılar için aktif edilecek ve açıklamaya göre de bir süre sonra platformdan kaldırılacak. Süreç içerisinde Hikaye harici paylaşımlar için ise gelmeyeceği belirtildi. Kişiler bu noktada yine üçüncü parti uygulamalardan faydalanmak zorunda kalacak. 

Instagram dün de faydalı bir bilgi aktardı

İlk popüler olduğu dönemler içerisinde takip edilen hesaplardan gelen fotoğraf ile videoları zamana göre sıralama özelliğine sahip olan Instagram, bilindiği üzere yeni süreç içerisinde bu sıralamayı ilginizi çekebilir içerikler bağlamında değiştirdi. Bu değişikliği kullanıcıların pek çoğu içeriği kaçırdığını belirterek yapan şirket, bu noktada özel bir algoritmayı kullanıma sundu. Bu duruma genel olarak alışıldı fakat hala kronolojik akışın geri gelmesini isteyenler yer alıyordu. İşte tam da bu konuda bugün sevindirici bir şekilde açıklama yapan firmanın başında yer alan isim Adam Mosseri, 2022 yılı içerisinde kronolojik akışın bir seçenek olarak geri geleceği belirtildi. Mosseri şaşırtıcı bir şekilde bu özellik üzerinde uzun bir süre çalıştıklarını belirtti ve kişilere bu konu bir seçenek vermek istedikleri belirtildi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir