YouTube TV’ den beklenen zam geldi. Abonelik fiyatlarına bir yılı aşkın süredir zam yapmayan son yayın hizmetlerinden biri olan YouTube TV beklenen zamı gerçekleştirdi. Netflix, Disney+,HBO gibi birçok benzer hizmet YouTube TV son uyguladığı zamdan bu yana birçok kez fiyatlarını arttırdı.

YouTube TV, Twitter üzerinden yaptığı açıklama da aylık abonelik fiyatlarında 8 dolarlık bir artışla aylık 64.99 dolardan 72.99 dolara yükselteceğini onayladı. 2017 yılında 35 dolarla hizmet vermeye başlanıldığı düşünüldüğünde yıllar içerisindeki artış düşünülünce epeyce fazla bir zam.

Aylık abonelik fiyatına getirilecek zam belirlendi: 8 dolar

YouTube TV’nin fiyat artışı hakkında yaklaşık 3 yıldır ücretler arttırılmadı. Şirketin bu konudaki açıklamasını da ‘içerik maliyetleri arttıkça ve hizmet kalitemize yatırım yapmaya devam ettikçe, size mümkün olan en iyi TV hizmetini sunmak için aylık maliyeti ayarlayacağız’ şeklinde oldu.

Fiyat artışı yeni aboneler için hemen uygulanacak fakat mevcut YouTube TV kullanıcıları için fiyat değişikliği 18 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek. YouTube TV maliyet artışlarını belli ölçüde azaltmak istediklerini dile getirip 4K Plus eklentisinin fiyatını aylık 19.99 dolardan 9.99 dolara düşürdüğünü de duyurdu.

YouTube TV , bünyesine sık sık kanallar eklemeye devam ediyor. Söylentilere göre şirketin en büyük anlaşmalarından biri olan NFL Sunday Ticket’ın haklarını yılda yaklaşık 2 milyar dolara satın aldı. Fiyat artışının bu büyük anlaşmadan etkilenildiği düşünüldü.

KTO Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okudu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir