Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, Spotify rakibi Apple Music hizmetini ön plana çıkarmak için son derece güzel adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye’de de büyük bir kullanıcı sayısına sahip olan Apple Music, “Live” adı altındaki belirli konserleri canlı olarak yayınlamaya başlayacak. 

Bu konu ile ilgili olarak başlangıç 20 Mayıs tarihli Harry Styles konseri ile olacak. Kişiler New York merkezli bu konseri direk olarak Music uygulaması üzerinden de seyredebilecek. Dünya çağında herkes tarafından ücretsiz bir şekilde izlenebileceği dile getirilen konser, platforma daha fazla kişiyi çekebilmek adına son derece de güzel görünüyor. Bilindiği üzere Netflix, tarafı da son dönemler içerisinde düşen etkileşimi artırmak adına canlı içerikler üzerine odaklanıyor. Canlı içerikler her zaman kişileri bu tarz platformlara çekmek için daha iyi bir yol gibi görünüyor. Apple Music, daha önce gündeme zam haberleriyle gelmişti.

Kısa bir süre öncesine kadar platforma abone olmak için Türkiye’de aylık en az 13,99 TL ödeme yapılması gerekiyordu. Eğer öğrenciyseniz fiyat 6,99 TL’ye düşerken, aylık 20,99 TL’lik bir aile paketi de aktif olarak sunuluyordu. Daha sonrasında ise bu paketlere ve fiyatlara da zam geldi. Şu an için öğrenci paketi aylık 9,99 TL seviyesindedir. Normal bireysel abonelik ise artık aylık olarak 19,99 TL seviyesindedir. Aile paketi ise aylık 29,99 TL’ye çıkmış durumdadır. Spotify Türkiye’nin fiyatları ise uzun bir zamandır sabit kalmaya devam ediyor. 

Spotify için aylık olarak bireysel paket fiyatı güncel olarak 17,99 TL şeklindedir. Aile paketi için aylık olarak 29,99 TL ödeme yapılması gerekiyor. Spotify’ın öğrenci paketi ise aylık olarak 8,99 TL seviyesinde yer alıyor. Kullanıcılara bir aylık ücretsiz deneme sürümü sunan Apple, Spotify’dan farklı olarak yüksek kaliteli ses deneyimi sunuyor. Apple Music için güncel abone sayısı hakkında da bilgi yoktur. Spotify ise bugün elde edilen son bilgilere göre toplam 182 milyon ücretli aboneye ulaştı. Firmanın 2022 yılının ilk çeyreğindeki aylık aktif kullanıcı sayısı ise 422 milyona kadar çıkış yaparak gündemde bir kez daha yerini aldı. 

OnePlus Ace Racing Edition çok yakında sunulabilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir