YouTube rakibi X TV uygulamasından ilk görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde X’in YouTube’u hedef aldığı ve rekabette yeni bir dönemin başladığı öne sürüldü.

Elon Musk’ın satın alma sonrasında sakin kaldığı X’te yeni bir hamle geldi. Akıllı televizyonlar için özel bir uygulama geliştiren şirket, ilk arayüzünün paylaşılmasıyla gündeme geldi. İlk görüntülerde ise X’in yeni uygulaması ile ilk bakışta YouTube’u andırdığı görüldü.

X’in Hedefi Akıllı Televizyonlar

Akıllı televizyonlar için özel olarak geliştirdiği uygulamasıyla kısa süre içerisinde kullanıma sunulacak. Şu ana kadar X cephesinden çok net bilgiler gelmemiş olsa da video odaklı bir uygulamanın geliştirdiği net olarak görüldü. Arayüzünün paylaşılmasıyla birlikte uygulamanın nasıl bir kullanım sunacağı da ortaya çıktı.

YouTube Rakibi X TV Uygulamasından Ekran Görüntüsü
YouTube Rakibi X TV Uygulamasından Ekran Görüntüsü

Arayüzden edinilen bilgilere göre tasarımıyla YouTube’un genel görünümünü takip edecek. Koyu mod desteği olacak X uygulamasında dikey formalı kısa videolar ana odak noktası gibi görünüyor. Bu nedenle akıllı TV uygulamasında kullanıcılar kısa videoları izleyerek vaki geçirilebilecek. Kısa videoların dışında uzun videoların da yer alacağı uygulamada videolar daha fazla ön plana çıkarılacak.

X Rekabeti Zorlaştıracak

X, rekabette YouTube dışında Twitch, Kick, Signal ve Reddit gibi platformlarla yarışacak. Bu nedenle çok farklı yapılarıyla öne çıkacak uygulama kısa süre içerisinde farklı platformlara da taşınabilir. Zira son dönemlerde videoların öne çıkarılması, gelir elde edilmesi, daha uzun yazıların paylaşılması gibi özellikleriyle gündeme gelen Twitter’da sınırlar arttırılıyor. Uzmanların görüşlerinde ise X’in videodan metne kadar her şeyin paylaşılabildiği ve diğer sosyal medya ağlarında yer alan tüm özelliklerin barındırılacağı kapsamlı bir ağa dönüşeceği vurgulanıyor.

Videolar, listeler, görseller, makaleler ve özel ücretli abonelikleriyle gelişimini sürdürecek X, yeni özellik ve uygulamalarıyla önümüzdeki dönemlerde tanıtıma imza atacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir