Twitter’ın mevcut sorunları henüz çözülmedi. Platformda şimdide telif hakkı sistemi çöktü. Korsanlığa yaptırım uygulanmayan platformlarda kullanıcılar film yüklemeye ve paylaşmaya başladı. İşte detaylar;

Twitter kapanıyor mu? Bazı ofislere kilit vuruldu

Görünüşe göre Elon Musk satın aldıktan sonra çok ciddi idari ve yapısal testlerden geçen Twitter’ın durumu pek iyi değil. Musk bir dizi ismi işten çıkarırken, platform bir dizi sorunla boğuşmaya başladı.

Son olarak, platformun otomatik telif hakkı izleme/kaldırma sistemi devre dışı bırakılmış görünüyor. Bir kullanıcı Tha Fast and the Furious Tokyo Drift filminin tamamını platforma yükledi. Bunu, filmi iki dakikalık 50 parçaya bölerek ve tek bir liste oluşturarak başardı.

Film Twitter’dan kaldırılmadı

Film yüklendikten sonraki süreç çok ilginçti. “Bu medya oynatılamaz” ifadesi genellikle bu tür telif hakkıyla korunan içerikler için kullanılır. Tweet ve hesap kalsa bile medyaya erişemeyeceksiniz. Bu kez bir Twitter çalışanı, paylaşımı bizzat sildi ve hesabı askıya aldı.

twitterin telif hakki sistemi tamamen bozuldu

Sorun burada bitmiyor ve daha da ilginçleşiyor. Mobil cihazlarda, kullanıcılar kapatılan hesaplardaki gönderilere erişebilir ve film izleyebilir. Gönderinizi favorilere ekleyen kişiler, silindikten sonra bile gönderinize erişmeye devam edebilir.

Bu temel olarak telif hakkı sisteminin kusurlu olduğunu gösterir. Sadece bir hesap kapatılmış olsa bile bunun nedeni viral dikkat çekmesidir. Gizli veya yedek hesaplar, sorunsuz bir şekilde paylaşıma devam edebilecek gibi görünüyor. Özellikle az bilinen işler paylaşıldığında çok az yaptırım var.

Medya devleri, bu durumu küçük troller için kullanmanın yanı sıra, DMCA ihlalleri ve olası yasal cezalar için platformları engelleyebilir. Özellikle Disney gibi büyük şirketler bu gibi durumlarda çok ciddi yasal yaptırımlarla karşılaşabiliyor.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir