Twitter bünyesinde yer alan çalışanlar toplu bir şekilde istifalarını verirken, Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, çalışanlarına bir bildiri gönderdi. 

Musk, söz konusu bu bildiride, tüm ofis binalarının bir süreliğine kapatıldığını belirtti ve gizlilik konusunda da uyarıda bulundu. Musk tarafından gönderilen bildiride, şirket ofis binalarının hemen kapatılacağını ancak bu durumun geçici olduğu aktarıldı. Bildiride yer alan bilgilere göre ofisler 21 Kasım Pazartesi günü tekrar açılacak.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Twitter’a karşı LoveWhereYouWorked etiketi

Şirketin yeni sahibi Musk’ın yoğun performansla, uzun saatler çalışma ile ilgili çalışanlarına baskı kurmasının ardından istifa olaylarının yaşanması da gündeme geldi. Twitter çalışanları, #LoveWhereYouWorked etiketini kullanarak platformdan tweet atmaya başladılar. Elon Musk, çalışanlarını şu sözleriyle uyardı:

Lütfen şirketin gizli bilgilerini sosyal medyada, basınla veya başka bir yerde tartışmaktan kaçınarak şirketin politikasına uymaya devam edin.”

Zorlu şartları kabul etmeyenlere tazminatları verilecek

twitter kapaniyor mu twitterin bazi ofisleri kapatildi

Geçtiğimiz aylarda Twitter’ı satın almasıyla gündeme gelen Elon Musk, Twitter çalışanlarına uzun saatler çalışmak zorunda olduklarını ve son derece yüksek performans sergilemeleri gerektiği aksi halde ise işten çıkarılacakları söylendi. Twitter’da çalışanların kalmak istemeleri halinde bu şartları kabul etmeleri gerektiği söylendi. Kabul etmek isteyenler için ise kıdem tazminatlarının verileceği bildirildi. 

Elon Musk, satın almadan önce şirkette yaklaşık olarak 7500 çalışanı vardır. Şirketin aynı zamanda pek çoğunun işten çıkarıldığı öğrenilen pek çok sözleşmesi işçi çalıştırdığı aktarıldı. Zorlu çalışma şartlarının bilincinde olarak çalışmaya hazır olan ve bu şartları kabul etmeyen kişiler ise istifa etme kararı aldı. 

Twitter kapanır mı?

Elon Musk, Twitter ofislerinin bir süreliğine kapatılması gerektiğini bildirmesinin ardından Twitter’ın kapanma ihtimalinin akılla gelmesine dair şu tweeti attı:

En iyi insanlar kalıyor, bu yüzünde fazla endişe duymuyorum.”

iPhone 15 serisinde USB-C hızları farklı olacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir