Nike, web3 özellikli platform için çalışmalarını başlattı. Proje kapsamında sanal mağaza ve e-ticaret platformu devreye alınacak.

Nike, Swoosh adındaki dijital sanal mağazasını 18 Kasım tarihinde kullanıma sunulacağını duyurdu. Şu anda beta aşamasında olan projede testler gerçekleştiriliyor. Platform başlangıçta topluluk oluşturmaya odaklanacak. Markanın ayakkabı, giysi ve aksesuarlarından oluşan ilk sanal koleksiyonu ise etkinliklerle şekillenecek ve Ocak 2023’te piyasaya sürülecek. Platform üyeleri dijital ürünleri toplayabilecek ve ticaretini yapabilecek. Platformda, kripto para birimi değil dolar üzerinden işlem yapılacak.

Nike sanal koleksiyonları toplanacak

Nike
Nike

Proje kapsamında üyeler “sanal ayakkabılar veya formalar gibi” sanal kreasyonlar toplayabilecek. Nike sadakatini sağlamak ve üyelere çeşitli avantajlar sunmak adına başlatılan proje, sektördeki diğer markaları da etkileyebilir.

Markanın projedeki nihai hedefi ise Swoosh’ta piyasaya sürülen sanal ürünlerin platform içinde ve dışında giyilebilir hale getirilmesi. Bunun için geçtiğimiz yıl hamle yapan Nike, NFT stüdyosu RTFKT’yi 2021 yılının Aralık ayında satın almıştı.

Proje hakkında çok fazla detay şu an için mevcut değil. Ancak sanal mağaza ve ticaret platformu ile Nike hareketli bir dönemi başlatacak. Zira önceki girişimler büyük ilgi görmüştü. Yeniden hatırlatmak gerekirse Nike, Kasım 2021’de Roblox’a giriş yapmış ve Nikeland adıyla 26 milyon ziyaretçiye ulaşmıştı. Nike, Swoosh’u kullanıma sunarak diğer platformlara ihtiyaç duymayacak kendi sanal dünyasını yaratıyor olabilir. Bu bakımdan markanın geleceği adına yeni proje oldukça önemli.

Nike
Nike

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir