Genç yetişkinleri akıllı yatırımlar yapmaya, para biriktirmeye ve bilinçli harcamanın ne demek olduğunu öğrenmeye heveslendiren FinQuest, Türkiye’nin ilk uluslararası finansal okuryazarlık oyunudur. Genç Başarı Eğitim Vakfı, JA Worldwide ve HSBC iş birliği ile piyasaya sürüldü.

FinQuest, tamamen ücretsiz bir eğitim aplikasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Küçük oyunlar ve misyonlar sayesinde genç bireyler, akıllı finans kararları alarak paranın nasıl kazanılıp biriktirileceğini, nasıl harcanması gerektiğini tüm detaylarıyla öğreniyor.

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı da Konuya Dair Açıklama Yaptı

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, yeni neslin eski öğretim yöntemlerinin aksine mobilden rahatlıkla erişim sağlayabileceği aplikasyonlarla, oyunlaştırılmış deneyimlerle öğrenmeyi sevdiğini belirtti. Kendilerinin de trendleri takip ederek dijitalin önemsenmesi gereken gücünü gençlerin finansal okuryazarlığını geliştirmesi için kullandıklarını söyledi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi’den de Açıklamalar Geldi

Ücretsiz şekilde indirilebilen ve 13 farklı dilde, para biriminde hizmet veren bu uygulamaya dair bilgi sunan Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi, FinQuest uygulamasının genç bireylere finansal geleceklerini en iyi şekilde yönetmeleri konusunda ilham vereceğini söyledi.

Günümüzde binlerce gencin FinQuest ile tasarruf ederek bütçe yapmayı öğreneceğini de sözlerine ekledi. Çelebi, aynı zamanda bu uygulamanın tamamen kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğunu da belirtti. Oyun içerisinde interaktif modüllerin yer aldığını, bunun da finansal konularda herkese yetkinlik verdiğini söyledi. FinQuest, AppStore ve Google Play Store gibi kanallar üzerinden indirilebilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir