Chromebook modellerde pencere arasında kolay bir şekilde bölümlendirmenin yapılabilmesi adına bölünmüş ekran modu kullanılmaktadır. Eğer Chrome işletim sisteminde bu özelliği kullanmayı bilmiyorsanız Chromebook modellerindeki bölünmüş ekran rehberini okumaya devam edebilirsiniz.

Chromebook’ta bölünmüş ekran modu nasıl kullanılır?

Chromebook’lar genellikle küçük ekranlarda tercih edilen bir işletim sistemi olduğundan ekranı çoğu bölümmüş ekran her zaman işlevsel bulunmaz. Ancak bölünmüş ekran modunu kullanmak istediğiniz takdirde 3 farklı yöntemden birisini Tercih edebilirsiniz.

Sürükleyerek bırakma

Bir pencerenin ekranın soluna ya da sağını döşeyerek sabitlemek için sürükleme ve bırakma yöntemini kullanabilirsiniz. Çubuğu kullanarak bir pencereyi tutmalı ve ardından ekranın sol ya da sağ köşesine sürüklediğinizde pencerenin nasıl görüntüleneceğini dair küçük bir pencere taslağı görülecektir. Bu taslaktan istediğinizi seçerek kolayca ekranı bölebilirsiniz.

Büyütme düğmesini kullanma

Tercih edilebilecek bir diğer yöntem ise büyütme düğmesini kullanmaktır. Büyütme düğmesini kullanarak pencereleri yan yana döşeyebilirsiniz. Düğmenin solunda ve sağında iki ok göreceksiniz. Fare düğmesine basılı tutarken bunlardan birinin üzerine gelin ve sanki sürükleyip bırakıyormuşsunuz gibi aynı ana hattı göreceksiniz. Düğmeyi bıraktığınızda, pencere ekranın o tarafına hareket edecektir.

Klavye kısa yollarını kullanma

Pencerelerin yönetilmesi konusunda daha kolay ve pratik yol arayanlar için kısa yollar kullanılabilir. Yön tuşları ile birlikte pencerenin sağ ve sol köşeye sabitlenmesini sağlayabilirsiniz. Dilediğiniz şekilde pencereleri sağa ve sola hızlı bir şekilde almanızı sağlayacak olan kısa yol diğer iki yönteme göre çok daha pratiktir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir