Telegram CEO’su Pavel Durov, özellikleri ve fiyatı sızdırılan Telegram Premium hizmeti hakkında açıklama yaptı.

Telegram Premium özellikleri sızdırıldı

Mayıs ayında ortaya çıkan Telegram Premium hizmetinin bazı özellikleri geçtiğimiz günlerde sızdırılmıştı. Şirketin konu hakkında resmi bir açıklama yapması bekleniyordu ki geçtiğimiz gün Telegram CEO’su Pavel Durov, Telegram Premium hakkında açıklama geldi.

Android için Telegram indir
iOS için Telegram indir

Pavel Durov: “Telegram Premium yeni özelliklerle geliyor.”

iOS uygulamasının 8.7.2 sürümünde Telegram Premium abonelik hizmeti için yeni bir özellik keşfedildi. Bir sızıntı, Telegram Premium abonelerinin daha fazla çıkartma ve özel ifadeye sahip olmasıydı. Sızdırılan bir diğer bilgi ise aboneliğin fiyatıydı. US Telegram Premium fiyatı 4,99 dolar olarak belirlendi. Birçok firmada olduğu gibi Telegram’ın da ülkemize özel yerel fiyatlar olması bekleniyor.

Birçok kullanıcı Telegram’ı depolama amacıyla kullanır. Telegram, normal kullanımda 2 GB’a kadar dosya yükleme imkanı sunar. Sızdırılan bilgilere göre bu limit 4 GB Premium hizmetlere çıkarılacak. Premium abonelerin uygulama üzerinden yükleme ve indirme hızlarının sınırlı olmadığı belirtiliyor.

Animasyonlu profil fotoğrafı, profil rozeti ve hareketli yorum gibi Premium kullanıcıları standart kullanıcılardan ayıran özellikler bulunuyor. Pavel Durov, sızıntıların ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Ek özellik sunmak ve dosya yükleme/indirme sınırlarını artırmak maliyeti fazlasıyla artırıyor. Yüksek boyutlara sahip dosyaları yükleyebilmeniz için sunucu ve internet yatırımı yapmamız gerekiyor. Ücretli bir abonelik hizmetiyle, toplanan ücretler şirketin maliyetini dengelemesine yardımcı olurken aynı zamanda yalnızca premium hizmet için ödeme yapmak isteyen müşterilere yönelik artan kullanım limitlerine yönelik genel talebi azaltacaktır.”

Telegram Premium hizmetiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Durov, yeni hizmeti Haziran 2022’de kullanıcıların hizmetine sunacağını duyurdu. Şirketin yeni hizmetinin fiyatını ve özelliklerini ilerleyen zamanlarda açıklaması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir