Kripto para madenciliğinde göz önünde olan Core Scientific, 55 milyon dolarlık hisse senedi teklifine aşırı talep gelmesiyle 11.bölüm iflas korumasından çıktı. 

Finansal istikrarını korumaya doğru önemli bir adım attı

Core Scientific CEO’su Adam Sullivan mali durumunu iyileştirmek adına 55 milyon düzenlediği dolarlık hisse senedi teklif turunu başarıyla tamamlayarak şirketin büyümesinde, planlarında ve sektördeki konumunda gücünü geri toplamasında büyük bir hamle yapıldığından bahsediyor. 

Bitcoin madencilik firmasının 11.bölümdeki durumu planlandığı gibi giderse güçlü bir finansmanla faaliyetlerine devam edecek.

Sullivan: “Başarılı finansman ve fon toplanmasıyla önceki DIP (debtor-in-possession) finansmanının tamamen geri ödenmesiyle birlikte şirket, Ocak ayında 11. Bölümden güçlü bir çıkış için kendini hazırlıyor. Bu hamle likiditeyi artıyor ve şirketin büyüme planlarının uygulamaya geçmesine zemin hazırlıyor.” diye belirtti.

Geçtiğimiz hafta biten aşırı taleple karşılaşan tur, hissedarların ve yatırımcıların şirketin planlamasına ve beklentisine güçlü bir alaka gösterdiğine işaret ediyor.

Core Scientific için Sermaye Artışı

Firmanın yeniden yapılanma planında, iflastan kurtulurken mutlak bir bilanço olarak açıkladığı 709 milyon dolar net borç ve 791 milyon dolar anaparayı öngörüyor.

Core Scientific ortaklarının önceden 1.08 dolar kıymetinde olan hisseleri, 25:1 oranında değiş tokuş yapacak ve yeni hisse sahibi olacaklar. Dönüşüm sahipleri halihazırdaki borç senetlerinin bedelinden %120 ila %162’si arasında geri kazanım oranları elde edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir