Airchat adıyla kurulan yeni sosyal medya uygulaması, bugüne kadarki tüm sosyal medya ağlarından bambaşka bir özelliğiyle ayrılıyor. İşte detaylar.

Airchat geçtiğimiz yıl ilk kez tanıtılmıştı. Ancak sonuçtan memnun olmayan ekip, uygulamayı yeniden elden geçirdi ve yeni sürümünde bambaşka bir deneyim sunmak adına büyük dikkat çekti. AngelList’in kurucusu Naval Ravikant ve eski Tinder ürün yöneticisi Brian Norgard’ın başını çektiği ekip, dün yaptığı tanıtım ile Airchat’in hem iOS hem de Android cephesinde uygulamanın kullanılabileceğini duyurdu. Kısa süre içerisinde dikkat çeken uygulama popüler listelerde ilk 50 arasına kısa sürede girmeyi de

Airchat Sosyal Medya Ağı Neler Sunuyor?

Airchat’te kullanıcıların yapabileceği işlemler şöyle;

  • Diğer Airchat kullanıcıların takip etme
  • Ana akışta gönderileri takip etme
  • Paylaşım, cevap verme, beğenme

Airchat otomatik bir sesli sisteme sahip. Paylaşılan mesajlar, otomatik bir şekilde seslendiriyor ve ana akış gibi alanlarda tüm içerikleri sesli bir şekilde takip edebilirsiniz. Kullanım sırasında sesi durdurmak ya da tamamen kapatıp metinleri normal sosyal ağda olduğu gibi okumak mümkün. Sosyal ağlarda ses deneyimi ilk kez şahit olduğumuz bir durum değil. Clubhouse ve Twitter Spaces gibi pek çok alanda sese dayalı deneyimler yaşanıyordu. Ancak Airchat, tüm içerikleri tamamen otomatik sese dönüştürmesiyle bu alanda fark yaratıyor.  Özellikle uzun içeriklerde 2x hızlanma ile dinlenebilecek içerikler, kullanıcıların dikkatini çekebilir.

Airchat ile Sosyal Medya Deneyimi Değişiyor!
Airchat ile Sosyal Medya Deneyimi Değişiyor!

Para kazanma baskılarının olmadığını duyuran ekip, sosyal medyada Airchat ile yeni bir sayfa açıyor. Şu an için platform dikkat çekmeyi başarmış durumda. Ancak bunun gerçekte sonuçlarını önümüzdeki aylarda görebileceğiz. Airchat sosyal medya devlerine karşı yeni bir seçenek olabilecek mi yoksa diğer girişimler gibi arka planda mı kalacak? Yorumunuz ne?

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir