ABD’nin büyük bankaları arasında 16. sırada yer alan Silicon Valley Bank’ın iflası, internet alışverişlerinin de etkilenmesine neden oldu.

Silicon Valley Bank’ın iflas bayrağını çekmesi, 2008 yılında görülen bankalar krizinden bu yana görülen en büyük kriz olarak adlandırılmıştı. Silicon Valley Bank’ta görülen krizin etkisi artık etrafta da görülmeye başlandı. ABD’nin önemli internet alışveriş şirketlerinden biri olan Etsy, SVB’nin iflasıyla birlikte satıcıların parasını ödemekte güçlük çekmeye başladı.

Silicon Valley Bank’ın iflası finansal krizi beraberinde mi getirecek?

HSBC İngiltere'deki SVB yapılanmasını satın aldı
Silicon Valley Bank’in iflası finansal krize neden olabilir

ABD’nin en büyük 16. bankası olan Silikon Valley Bank, en büyük bankalarından biri olmasının yanı sıra dünyanın teknoloji merkezi kabul edilen Silikon Vadisi’ndeki girişimcilere sağladığı krediler bakımından önemli bir konumdaydı.

Bankanın iflas etmesiyle birlikte teknoloji sektöründe büyük bir hareketlilik yaşandı. Yeni kurulacak şirketler ise kendilerine kredi verecek yeni banka arayışından eli boş dönmeye başladı. Bankanın iflas etmesinden en çok etkilenen şirketlerden biri de çevrimiçi alışveriş sitesi Etsy oldu.

Bir Etsy temsilcisi, medya şirketi Forbes’a açıklamalarda bulundu. Etsy temsilcisi, şirketin sitelerdeki satıcılara ödeme yapmakta zorlandığını ve Silicon Valley Bank’in iflası nedeniyle de ödemelerin gecikeceğini söyledi. Diğer yandan Etsy temsilcisi, satıcıların kendileri için çok önemli olduğunu söyledi ve yaşanan gecikme sebebiyle mağdur olan müşterilerinden özür dilediklerini söyledi.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir