Ülkemizde yapay zeka sahasının tanınan isimlerinden CBOT, kurumsal kullanıma hazır büyük bir dil modeli (LLM) olan CBOT GPT’yi piyasaya sürdü. Bu yapay zeka destekli dil modeli, sanal asistan uygulamaları için herhangi bir veri tabanı ile entegre edilebiliyor.

Şirketin paylaştığı bilgilere göre, CBOT-GPT, derin öğrenmeyi kullanan bir dil modeli olan GPT-4D’den önemli ölçüde daha küçük ve kurumsal amaçlar için kontrollü şekilde çalışabilecek.

Türkiye’nin GPT’si olarak nitelendirebileceğimiz CBOT GPT, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT sisteminden bağımsız olmasına rağmen istenildiği zaman ChatGPT ile hibrit bir kullanım söz konusudur. Yapay zeka destekli dil modelindeki bu bağımsızlık, kurumlara esneklik ve özelleştirme sağlıyor.

TÜRK mühendisler tarafından geliştirilen CBOT GPT, kullanıcıların bilgiye rahat ulaşmasını, metin yazma gibi daha kolay yapabilmesini ve daha verimli çalışmasını  olanaklı bir hale dönüştürüyor.

Kurumlara özelleştirme sağlayan GPT

CBOT şirketinin piyasaya sunduğu bu dil modeli, GPT modelinin doğal dil işleme ve yapay zeka yeteneklerini kullanarak kuruluşların kendileri için özelleştirilmiş bir dil modeli yapmalarına olanak sağlıyor.

CBOT GPT  ile kuruluşların müşterilerden gelen sorulara hızlı, kolay ve doğru yanıtlar sunabileceği, birçok görev ve sürecin otomatikleştirilmesine imkan sağlayarak verimliliğin artacağı iddia ediliyor.CBOT GPT, kurumların özel domainlerinde, özellikle belirli düzenleme gerektiren sektörlerdeki şirketlerin sahip olduğu altyapılarını da kolaylıkla kullanılabiliyor.

CBOT GPT ve ChatGPT’nin iş birliği

CBOT CEO’su Mete Aktaş CBOT GPT’nin ChatGPT ile ilişkisi hakkında, kurumsal  verilerin korunması kanunu gereği kurumların ChatGPT’yi kurumsal amaçla kullanması durumunda sorunlara neden olabileceğini ve bu sebeple CBOT GPT ile kurumların özelleştirilmesinin çok daha etkili olduğunu belirtti. 

CBOT Kurucu ve CEO su Mete Akta
CBOT CEO’su Mete Aktaş

CBOT’un, kurumların GPT gibi yapay zeka teknolojilerini etkili bir biçimde kullanmaları için yardımcı olacak uzmanlığa ve deneyime sahip olduğunu belirten Aktaş:

“CBOT Platformunun ChatGPT ile entegre olması ve kurulumlar için özel olarak geliştirdiğimiz CBOT GPT modülünün kurumsal ihtiyaçlara uygun şekilde kullanılması tüm sektörler için çok önemli bir değer yarattı.  Ayrıca, kurumsal dünyada diyalogsal deneyim sadece genel bilgileri değil, banka hesap durumunuz, gönderilerinizin teslimat durumu, doktor randevularınız, vergi ödemeleriniz gibi kişisel bilgi ve işlemleri içerir. Bu nedenle, kurumsal sanal asistanların tasarımında önemli bir faktör olan bağlam uygunluğu, kullanıcının amacına yönelik hizmet sağlamak için hedef odaklı bir diyalog tasarımı gerektirir. ChatGPT entegrasyonu ve  CBOT GPT kurumsal modülüyle birlikte kurguladığımız hibrit ve bütünsel deneyim ile CBOT’un yapay zeka alanındaki gücünü ve deneyimini bir kez daha ortaya koyduk. ” ifadelerine yer verdi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir