FaceTime uygulaması için özel bir güncelleme yayınlayan ve SharePlay adı ile yeni bir özelliği kullanıma sunan Apple, arkadaşların bir arada film izlemesini de kolaylaştırdı.

Apple cihazlarını kullanan kullanıcılar için görüntülü görüşme ve sohbet konusunda en çok tercih edilen uygulama FaceTime. Mevcut popüler FaceTime’a Apple tarafından eklenen yeni özellikler ile birlikte kullanıcı deneyimini arttırıldı. Yeni özellikler üstelik uygulamanın daha fazla kişinin dikkatini çekmesi sağladı.

Geçtiğimiz günlerde Apple tarafından yapılan tanıtım ile birlikte FaceTime için arkadaşların özel etkinlikler düzenlemesi, ekran paylaşması ve film gibi özel içerikleri birlikte izleyebilmesinin mümkün olduğu belirtilmişti. iOS 15 güncellemesi ile birlikte FaceTime’a gelen bu yenilik, kullanıcıların SharePlay üzerinden kolay bir şekilde etkileşimde olmasını sağlıyor. 

SharePlay nedir, nasıl kullanılır?

Kullanıcıların ekran paylaşmasını sağlayan SharePlay özelliği iOS 15 güncellemesi alan tüm FaceTime uygulamalarında destekleniyor. Bu bakımdan kullanıcıların mevcut güncellemeleri aldıktan sonra ekran paylaşım özelliğini kullanarak ekranını paylaşması, farklı etkinliklerin gerçekleştirilmesi için yeterli. Film izlemek isteyen kullanıcılar arkadaşları ile grup görüşmesi yaparken ekran paylaşımını yaptıktan sonra ekranında filmi açması yeter. Böylece grup görüşmesinde yer alan tüm kullanıcılar paylaşılan ekran üzerinden filmi izlemeye başlamaktadır.

Görüntü ve ses deneyimini en üst düzeyde olduğu FaceTime, gecikme ya da senkronizasyon sorunları yaşanmadan içeriklerin izlenmesine imkan tanıyor. Apple TV gibi farklı ve büyük cihazlarda yapılacak bu ekran paylaşımları, kişileri bir arada farklı etkinlikler yapmasını daha da eğlenceli hale getiriyor. Özellikle pandemi dönemi ile birlikte mevcut uygulamalara getirilen yenilikler, kişilerin uzak yerlerde olsa dahi teknoloji üzerinden bir araya gelmesini sağladı. Üstelik ekran paylaşımı yapılırken kullanıcılar birlikte film izlemenin yanı sıra sohbet etme imkânına da sahip. Kameralar ile birbirlerini gören, sohbet eden ve filmi izleyen kullanıcılar için uzak kalındığında FaceTime kuşkusuz büyük bir yenilik ve kolaylık sunuyor.

FaceTime ile film partisi nasıl başlatılır?

Film Partisi oluşturmak ve arkadaşlarını bu partiye davet etmek isteyenler ise FaceTime üzerinde oturum açtıktan sonra bağlantı oluştur seçeneği ile arkadaş grubunu seçmelidir. Ardından ekranda açacağınız filmi, davet gönderdiğiniz katılımcıların da eklenmesi ile birlikte oynatmaya başlayabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir