Apple’ın Mac’ler için sunduğu hesap makinesi uygulaması, şu anki versiyonunda amacına uygun şekilde iyi çalışıyor ancak macOS 15 ile birlikte daha yetenekli ve işlevsel hale gelebilir. AppleInsider sitesinin aktardığına göre, güncellenen uygulamaya not alma ve para birimi çevirme gibi özellikler eklenecek. Ayrıca, tasarım da değişecek ve numara kutuları yuvarlak butonlarla yenilenecek.

Kullanıcılar, hesap makinesinin boyutlarını yeniden ölçeklendirerek istedikleri boyutta kullanabilecekler. Büyütüldüğünde yuvarlak tuşlar uzayacak, küçültüldüğünde ise tuşlar orijinal boyutlarına dönecek.

Yeni geçmiş bandı özelliği, kullanıcılara önceki hesaplamalarını tek bir tıklama ile gösterme imkânı sunacak. Bu sayede birden fazla veri ile çalışanlar veya trendleri takip etmek isteyenler, bunları ayrıca not etmeye gerek kalmadan işlem geçmişini görebilecekler. Hesap makinesi hangi modda olursa olsun, yapılan işlemleri bu geçmiş bantından takip etmek mümkün olacak.

Güncellenen uygulama, görünüşe göre Notes entegrasyonuyla da gelecek ve matematiksel gösterimlerle daha kolay notlar almayı sağlayacak. Bu özellik, Microsoft’un OneNote gibi rakip ürünlerinde bulunan özelliklere benzer bir deneyim sunacak.

Geçmiş Bandı ile Hesap Makinesi‘nde Hesaplamaları Takip Edin!

Yeni hesap makinesi uygulaması, farklı para birimlerindeki sayılarla çalışmayı kolaylaştırmak için dönüştürme aracını kullanıcı arayüzüne dahil edecek. Bundan böyle, belirli bir tutarın başka bir para biriminde ne kadar olduğunu görmek istediğinizde, araca erişmek için açılır menüye gitmeniz gerekmeden hızlıca erişim sağlayabileceksiniz.

Geçmiş Bandı ile Hesap Makinesi'nde Hesaplamaları Takip Edin!
Geçmiş Bandı ile Hesaplamaları Takip Edin!

Apple, Mac ve iOS için hazırladığı yenilikleri Haziran ayında gerçekleştireceği WWDC 2024 etkinliğinde duyuracak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir