Teknoloji üreticisi Xiaomi, artırılmış gerçeklik sektörüne girişini resmi olarak gerçekleştirdi. Öyle ki markanın yapmış olduğu etkinlikte Mijia AR adlı artırılmış gerçeklik gözlüğü resmi olarak tanıtıldı.

Çin’de yapılan bu teknoloji etkinliğinde yeni ürününü duyuran Xiaomi, başta Google, Meta ve Apple gibi şirketlerin çalışmalarını sürdürdüğü akıllı gözlük kategorisine yönelik ürününü pazara sundu. Mijia AR adlı bu artırılmış gerçeklik gözlüğü, sahip olduğu özellikler ile kullanıcıların beğenisini kazanması bekleniyor. Belirtilen ilk detaylara bakacak olursak Mijia AR gözlüğü 100 gram ağırlığı ile oldukça hafif bir yapıda geliyor.

Xiaomi Mix Fold 2, Ağustos’ta tanıtılabilir

Xiaomi Mijia AR tanıtıldı

2

Oldukça hafif yapıda olan bu gözlüğün dezavantajlarından birisi olarak katlanabilir olmaması gözüküyor. Gözlüğün bu noktada sürekli açık yapıda bulunduğunu belirtelim. Xiaomi’nin bu yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü, üstün bir performans sunarken üst seviye kamerası ile de dikkat çekmesi bekleniyor. Gözlüğün teknik detaylarına bakacak olursak, 8 çekirdekli özel Snapdragon işlemciye sahip olan cihazda 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı yer alıyor. Xiaomi Mijia gözlüğü Mijia uygulaması ile akıllı telefona bağlanıyor ve anlık veri sağlayabiliyor. Kullanıcılar gözlük ile fotoğraf ve video çekebiliyorken, sosyal medya hesaplarında da paylaşabiliyorlar.

Xiaomi Mijia AR, çift kameraya sahip olarak geliyor. İlk kamera 50 megapiksel çözünürlük sunarken, gözlüğün telefoto kamerası ise 8 megapiksel bir çözünürlük sunuyor. OIS desteğinin olduğunu da belirtirken, Xiaomi tarafından belirtilenlere göre bu kamera ise 5x optik zoom ile 15x’e kadar hibrit yakınlaştırma yapmak mümkün oluyor. Xiaomi’nin artırılmış gerçeklik gözlüğü 399 dolar satış fiyatına sahip olarak pazardaki yerini alacakken, Xiaomi Mijia’nın Türkiye’de satışta olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor. Önümüzde dönemlerde Apple gibi büyük rakiplerden de artırılmış gerçeklik gözlük modellerinin tanıtılması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir