Apple, akıllı saatini WWDC 2022’ye taşıyacak watchOS 9 işletim sistemini tanıttı. Peki watchos 9 yenilikler neler? Watchos 9 ne zaman çıkacak ve Watchos 9 yükleme işlemleri hangi cihazlara yapılabilecek? İşte tüm detaylar.

watchOS 9 ile düşük güç modu da geliyor

WWDC 2022’nin uzun zamandır beklenen etkinliği sonunda geldi. Etkinlikte Apple’ın en yeni işletim sistemi de tanıtıldı. Ünlü teknoloji şirketi, akıllı saatinin üzerinde çalıştığı yeni watchOS 9’un yanı sıra telefon, bilgisayar ve tabletlerinin işletim sistemlerinin yeni versiyonlarını da tanıttı. İşte watchOS 9 ile gelen yeni özellikler.

İşte watchoS 9’un özellikleri

watchos 9 yenilikler watchos 9 fiyat ile bağlantılı olabilir
watchos 9 yenilikler watchos 9 fiyat ile bağlantılı olabilir

Apple ilk olarak dört farklı kadranı tanıttı. Bu kadranlar Moon, Playtime, Metropolitan ve Astronomy olarak adlandırılıyor. Apple, farklı tarzlara sahip kadranlarla birçok kişiselleştirme seçeneği sunuyor.

Apple, yeni watchOS ile kişiselleştirilmiş surround ses, hızlı notlar, notları güncelleme ve düzenleme için bir “Hızlı Güvenlik Yanıtı” mekanizması gibi yenilikler de sunuyor.

Ayrıca bundan böyle Apple akıllı saatiniz ile koşu formunuzu, adım uzunluğunu ve yerle temas sürenizi hesaplamak mümkün olacak. Akıllı saatten yer alan ivme ölçer ve jiroskop sistemleri ile bu bilgilere ulaşmak mümkün olacak.

Akıllı saatte bunların yanı sıra spor aktiviteleri konusunda çok daha yetenekli hâle getirilecek. Kalp atış hızı bölgeleri de bunlardan bir tanesi. Kalp atış hızı bölgelerinin yanı sıra mesafe ve zaman aralıklarını da aktivitenize göre ayarlayabileceksiniz. watchOS 9’daki yeniliklerden biri de egzersiz modları arasında ne zaman geçiş yapacağınızı söyleyen dokunsal ve sesli uyarılardır. Ayrıca akıllı saatler artık bisiklet, koşu ve yüzme arasında otomatik olarak geçiş yapabiliyor. Bu bağlamda, triatlar göz önünde bulundurularak tasarlanan otomatik anahtarlama özelliği çok faydalı olabilir.

Fitness uygulaması artık iPhone hareket sensörlü tüm iPhone kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Bu sayede aktivitelerinizi akıllı saat olmadan takip edebilirsiniz. Tempo, güç, kalp atış hızı ve kadans gibi eklenebilecek yeni uyarılar da kullanıcılara eğitim boyunca rehberlik edecek.

watchOS 9 uyku izleme özelliği, yeni eklenen uyku aşamaları hakkında daha fazla bilgi sağlar. Yeni sistemle uykunun yavaş, derin ve sığ evrelerini yaşayabilirsiniz. Kullanıcılar, Apple Watch’taki Uyku uygulamasındaki uyku verilerini, telefonlarındaki Sağlık uygulamasında bulunan karşılaştırılabilir uyku çizelgeleriyle karşılaştırabilecekler. Ayrıca watchOS 9’da tanıtılan yeni özelliklerden biri de kalp hızı ve solunum hızı ölçme gibi işlevsel özellikler de bulunuyor.

Apple, önemli sağlık güncellemeleriyle kullanıcılara watchOS 9 aracılığıyla sağlıklarını daha iyi izleme şansı sunuyor. Apple Watch’taki EKG uygulaması ve Düzensiz Ritim Uyarısı özelliği, olası atriyal fibrilasyon (AF) belirtilerini algılayabilir. Tedavi edilmeyen atriyal fibrilasyon, inmenin ana nedenlerinden biridir.

watchos 9 ne zaman çıkacak?
watchos 9 ne zaman çıkacak?

Atriyal fibrilasyon teşhisi konan kullanıcılar, watchOS 9’un FDA onaylı Geçmiş veya AF bölümünü incelerlerse, kalp atış hızlarının ne sıklıkla atriyal fibrilasyon belirtileri gösterdiğine dair tahminleri görebilirler. Bu veriler ayrıca PDF formatında indirilebilir ve hastalara ve hekimlerine sunulabilir.

Apple watchOS 9’daki yeniliklerden biri tıbbi deneyimdir. Yeni sistem, kullanıcıların ilaçları, vitaminleri ve takviyeleri takip etmelerine ve takip etmelerine yardımcı olacak. IPhone ve Apple Watch sahipleri ilaç listeleri, çizelgeler ve hatırlatıcılar oluşturabilir.

Ayrıca, Sağlık uygulamasında ilaçları hakkında bilgi sunulacak. Gizlilik, Apple’ın en önemli önceliklerinden biridir. Bir parola, dokunmatik kimlik veya yüz kimliği ile kilitliyse, Apple Watch aracılığıyla iPhone modellerine iletilen bilgilere erişmek mümkün değildir. Tüm sağlık ve fitness verileri telefonda ve bulutta şifrelenebilecek.

Watchos 9 ne zaman çıkacak?

watchos 9 tanıtımı sonrasında watchos 9 yenilikleri neler kadar watchos 9 ne zaman çıkacak sorusu da akıllarda yer etti. watchos 9 fiyat konusunda da merak ediliyor. Zira yeni sistemi en son modeller desteklecek ve bu nedenle watchos 9 yenilikler fazla olduğundan dolayı cihazların fiyatlarının da artacağı düşünülüyor.

watchOS 9 alacak Apple Watch modelleri

  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch SE
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 3

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir