Alman otomobil üreticisi olan Mercedes-Benz, araçlarında artık yapay zekâyı kullanmaya başlayacağını açıkladı. Şirket, Mercedes-Benz’in MBUX araç içi sesli asistanına OpenAI’nin ChatGPT modelini entegre etmek için Microsoft’un Azure OpenAI hizmetini kullanıyor. Bu anlaşma, kullanıcıların gelişmiş bir sesli asistana erişim sağlamasını amaçlıyor.

Mercedes tarafından yapılmış olan açıklamalar ışığında şirket, projesinin beta programını üç ay boyunca sürdürmeyi sı amaçları arasında yer alıyor. Ayrıca başlangıçta ABD’de MBUX bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış olan 900 binden fazla araç için 16 Haziran 2023 tarihinden itibaren test etmeye işlemlerine başlayacak.

Mercedes TikTok

Sesli asistan daha fazla güçlendirilecek

Kullanıcılar, Mercedes me uygulaması aracılığı sayesinde veya doğrudan araçta “Hey Mercedes, beta programına katılmak istiyorum” şeklinde sesli komutunu kullanarak programa otomatik olarak katılabilecek. Şirket, ChatGPT’nin mevcut olan “Hey Mercedes” sesli asistanını daha fazla güçlendireceğini, daha geniş bir yelpazede komutlara yanıt vermesini sağlayacaklarını ve hatta eksiksiz konuşmalar yapmasına da imkan tanıyacağını söylüyor.Mercedes, yapmış olduğu açıklamasında:

 “Yakında, Sesli Asistan’dan gidecekleri yerle ilgili ayrıntılı bilgi alınabilmesini, yeni bir akşam yemeği tarifi önerisinde bulunmasını veya karmaşık bir soruyu yanıtlamasını isteyen katılımcılar, ellerini direksiyondan ve gözlerini yoldan ayırmadan daha kapsamlı bir yanıtlar alacaklar” diyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir