Sosyal medya dünyasının en önemli isimlerinin başında gelen Facebook’un dahil olması ile beraber büyük şirketi dikkatini çeken metaverse kavramı, her geçen gün daha fazla yayılmaya devam ediyor. Disney, 3 boyutlu olan görüntüler yansıtacak bir sanal dünya simülatörü patenti aldı. 

Dev şirketlerin dahil olması ile hızlı bir şekilde büyüyen metaverse’e Disney’den de yatırım yapıldı. 28 Aralık’ta Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne başvuru yapan şirketin, ”Sanal Dünya Similatorü” adını taşıyan yeni patent için onay verdi.

Metaverse deneyimi daha da gelişecek

8 5

Elde edilen yeni bilgilere göre bu patent, konuklara bireysel anlamda etkileşim imkanı sunmak adına 3 boyutlu görüntüleri gerçek dünyadaki nesnelere yansıtacak. Baş, göz ve iskelet takibini yapmak adına çeşitli teknolojileri kullanacak bu yeni patentin gelecekte gerçek dünya ortamında kullanılan kişilerin avatarlarını, karikatürlerini ve çeşitli türden olan canlı veya cansız nesnelerin simülasyonlarını içermesi de bekleniyor. 

Galaxy Unpacked 2022 çıkış tarihi duyuruldu

Patentin izleme sisteminin gerçek dünyada bir kullanıcının veya bir kameranın hareketli olarak konumunu kolaylıkla takip etmek için kullanacağını dile getiren Disney, üstelik bu metaverse etkileşimlerinin kulaklıklar, gözlükler veya kişisel cihazlar olmadan gerçekleştirmeyi düşünüyor. Söz konusu bu teni teknoloji heyecan verici gibi gözüküyor olsa da, Sanal Dünya Simülatörünü’nü yakın zamanda içerisinde gelecek deneyimlere dahil etme planları olmadığının altını çizen şirket, bu türden bir teknolojinin imkanları konusunda heyecan duyduğunu belirtti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir