iPad’lerde kullanılacak OLED paneller için Apple ile anlaşma sağlayan Samsung, 3 milyon dolarlık yeni bir tesis yatırımı yapacak. Şirket, 2026’da seri üretime geçecek.

Samsung, OLED tasarımı konusunda tüm dünyada dikkat çeken bir yatırıma imza attı. Teknolojik cihazlardaki ekran kalitesiyle sektörün en iddialı markalarından birisi olan Samsung, geçtiğimiz dönemlerde Apple ile önemli bir anlaşma sağlamıştı. iPad modellerinde kullanılan OLED panelleri için destek sağlayacak Samsung hem Apple hem kendi cihazları hem de diğer ortakları için yapacağı OLED panel üretimleri için 3 milyon dolarlık bir yatırım planlamasını duyurdu.

Samsung Display’dan Önemli OLED Atağı

Şirketin yaklaşık 2 yıl sonra tam kapasite OLED panel üretimine başlayacak olması sektördeki dengeleri değiştirebilir. Zira OLED panel konusunda güçlü bir rakibi olmayacak Samsung, deneyim ve ileri teknolojisi ile bu alanın liderler olabilir. Yapılan açıklamalarda da yeni üretim hattının bugüne kadar gelişmiş en iyi OLED panel üretim hattı olduğu belirtildi.

Samsung’dan OLED Üretim Hattına 3 Milyonluk Yatırım
Samsung’dan OLED Üretim Hattına 3 Milyonluk Yatırım

OLED üretiminde Samsung fabrikada 2.620 x 2.200 mm ölçülerinde 8.6 nesil OLED ekranlar hazırlayacak. Bu katmanlar ayrılıktan sonra ise cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilir hale getirilecek ve özel dönüştürme işlemleri yapılacak. Bu nedenle fabrikadaki üretimler standart boyutlarda OLED panellerin üretilmesi ve ardından bu panellerin kullanılacağı alanlara göre şekillendirmesini içerecek.

Şirketin bu üretim planı sonrasında Çin’de OLED panel üretimi yapan BOE ile nasıl bir rekabet içerisinde olacağı da merak ediliyor. Zira BOE de Apple’ın OLED Macbook ve iPad tedarikçileri arasında.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir