Xiaomi Mix Fold adı ile katlanabilir model serini başlatan Xiaomi, yeni modeli olacak Xiaomi Mix Fold 2’yi Ağustos’ta tanıtabilir.

Xiaomi, 2021 yılının Mart ayında Mix Fold adıyla ilk katlanabilir modelini tanıtmıştı. Şimdi ise şirket aynı dönemde olmasa da Ağustos ayında Mix Fold 2’yi piyasaya sürecek. Daha önce TENAA veri tabanında görüntülenen ve böylece pek çok özelliği öğrenilen model, ünlü isim Abhihek Yadav tarafından paylaşıldı.

Xiaomi Mix Fold 2 TENAA’da görüldü

Mix Fold 2 tanıtım tarihi yakın

Abhishek Yadav’ın paylaşımında katlanabilir cihazın lansman çizelgesi yer aldı. Bu iddialara ve resmi olmayan bilgilere göre 2 Ağustos 2022 tarihi itibariyle Mix Fold 2 tanıtılacak. Bu bakımdan önümüzdeki 1-2 gün içerisinde cihazla ilgili önemli sızıntılar yaşanmaya başlanabilir.

Bir başka iddiada ise 16 Ağustos tarihinde Android 13 işletim sistemiyle entegre edilmiş MIUI 14’ün d tanıtılacağı belirtildi. Bu bakımdan iddialar Ağustos ayına dair güçlü veriler taşıyor.

Mix Fold 2 özellikleri neler olacak?

Şu ana kadar yapılan sızıntılara göre Mix Fold 2, 8.1 inç dahili ekrana sahip olacak. 2K çözünürlüğün destekleneceği modelde 120Hz yenileme hızıyla da iddialı bir görüntü kalitesi sağlanacak. LTPO OLED paneliyle 21:9 en-boy oranına sahip olacak Mix Fold 2, ilk modele göre daha kısa fakat daha geniş olacak.

xiaomi mix fold 2 agustosta tanitilabilir 1
Mix Fold

16 GB’a kadar RAM, 1 TB depolama alanı, Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti ve 67W hızlı şarj desteğinin telefonda olması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir