Amazon depolarında gelecekte insansı robotlar da görev alması hedefleniyor. Bu konuyla ilgili denemelere hızlı bir şekilde devam ediyor. Amazon şirketi, depolarında robot kullanmaya en çok önem veren marka olmasıyla dikkat çekiyor. 

Bu şekilde maliyetleri azaltmak isteyen şirket, süreçte bir süredir Agility Robotics markasıyla da ortaklığı bulunuyor. Hatta Agility Robotics’in ‘Digit’ adını verdiği robotu ile araştırma ve geliştirme alanında aktif denemeler gerçekleştiren alışveriş devi, insansı robotları tekrar eden sıkıcı görevler için kullanacak..

İnsansı robot ‘Digit’, geçtiğimiz yıllarda özellikle Ford şirketi tarafından gündeme taşınmış bir robot modeli konumunda duruyor. Digit, Boston Dynamics’in Atlas robotu kadar olmasa da yüksek sayılacak bir hareket kabiliyetine sahip olduğu görülüyor. 

Amazon depolarında gelecekte insansı robotlar da görev alması hedefleniyor. Bu konuyla ilgili denemelere hızlı bir şekilde devam ediyor.

Merdiven çıkma sorunu olmayan robount, kollarıyla 18 kg ağırlığa kadar paketleri ya da kutuları taşıyabiliyor. Üstünde bir ‘LIDAR’ tarayıcı ve hareketli LED gözler bulunan robotun, taşıdığı diğer sensörlerinin yardımıyla çevreye çarpmadan yol alabilmekte ve birçok farklı alanda kullanılma potansiyelini ortaya çıkarıyor.

Robotlar Monoton Ve Depo Görevlerini Şimdiden Ele Geçirdi

Bunlar arasında lojistik alanında, depolar ve endüstriyel denetim alanlarında yer alabilir. Şirket bu robot ile askeri tarafta başından bu yana kesinlikle odaklanmadıklarını belirtiyor. Bağımsız yapıda otonom olarak hareket yeteneği bulunmakta olan ve toplu çalışmaya uygun olan Agility Robotics imzalı gelişmiş ‘Digit’, ticari olarak geliştirilmekte. Ancak son versiyon özelinde halen net bir fiyat seçeneği sunulmuyor.

Agility Robotics, bu robotu şu an Amazon dışındaki birçok başka firmayla beraber de test etmekte. Daha fazlası için programlarını ortaklaşa yürütmeyi planlıyor. İnsan boyutlu robotların uzun zamandır yapıları gereği özellikle monoton depo yönetim işleri için harika bir seçenek olması dikkat çekiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir