Alanında lider olmayı sürdüren WhatsApp, mesaj düzenleme özelliğini test etmeye devam ediyor. 

mesaj

Whatsapp Yeni Özelliklerini Test Etmeye Devam Ediyor

WhatsApp için sıklıkla yeni özellik geliştiriliyor. Bu yeni özelliklerden bir tanesi dün ortaya çıkarılan Newsletter özelliği oldu. Bu yeni bülten özelliği sayesinde kullanıcılar, farklı bilgileri direkt yayınlayabilecekleri bir seçeneğe sahip olacak. WhatsApp’ın bu yeni özelliği kullanıcılara yerel ve spor  haberlerine, kuruluşlar ile ilgili son dakika güncellemelerine ya da faydalı bilgilere kolay ulaşabilmek için uygun ortamı hazırlayacak. Günümüzde en çok kullanılan uygulama olan WhatsApp birkaç yıl önce de kullanıcılar için “her iki taraftan sil”  özelliğini getirmişti.

Fakat mesajın silinmesi durumunda mesajlaşan iki tarafın da bunu görmesi kullanıcılar tarafından desteklenmiyordu. Lider şirket Newsletter(Bülten) gibi uzun zamandır masada tuttuğu bu mesaj düzenleme özelliğini, mesajları silmek yerine kullanmak amacıyla test etmeyi sürdürüyor.  Geçtiğimiz sene Android üzerinde test edilmeye başlanan bu özellik,  şimdi iOS tarafında çıkan Beta sürümlerde de test edilmeye başlandı. Yakında kullanılmaya başlanacak gibi duran bu faydalı özellik sayesinde ufak tefek hatalardan dolayı mesajları silmek yerine kısa sürede düzeltebilmek mümkün olacak. 

WhatsApp Mesaj Düzenleme Özelliği

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği, adından da anlaşılabileceği üzere düzeltmek istenilen mesajların düzeltilmesini sağlayacak. WABetaInfo yaptığı açıklamada bu özelliğin yapılan yazım hatalarını düzeltmek amacıyla getireceklerini dile getirdi. Bu yeni özellik mesajı gönderdikten 15 dakikalık süre sonrasına kadar kullanılabilecek. Bu süre geçtikten sonra mesaj düzenlenemeyecek.Firma ilk mesaj silme özelliği getirdiğinde de süreyi kısıtlı tutmuştu fakat sonradan bu süreyi uzatma kararı almıştı. WhatsApp’ın bu özellik için de süreyi uzatacağı muhtemel gözüküyor. Bu özellikte ayrıca gönderilen iletiler düzenlendiğinde mesajın sağ alt köşesinde “Düzenlendi” olarak gözükecek.

Hala test aşaması devam eden özelliğin ne zaman kullanılmaya başlanacağı henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp, gelecek hafta kullanılmak üzere hem Android hem de iOS için yeni özellikler getirdiğini duyurmuştu.

iOS ve Android cihazları için ortak olarak belge gönderirken başlık ekleyebilme, grubunuzu tanımlamanızı kolaylaştıracak daha uzun grup konuları ve açıklamalarına yönelik destek, kişiselleştirilmiş avatarlar oluşturup avatarlarınızı çıkartma ve profil fotoğrafı olarak kullanabilme özellikleriydi. Bu özelliklere ek olarak, iOS için, resim içinde resim özelliğine yönelik destek sayesinde, WhatsApp aramaları sırasında görüntünüz duraklatılmadan başka işlemler de yapabilme özelliği; Android için ise 30 ile sınırlı olan fotoğraf gönderme özelliğinin 100 adete çıkarıldığı duyuruldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir