Kripto para dünyasında sık sık adından söz ettiren Paribu, yerli tasarım stüdyosu olan SHERPA’yı kendi bünyesine kattığını duyurdu. Ocak 2022’de başlayacak olan bu yeni dönem içerisinde Türkiye’deki kripto para dünyasına yeni bir nefes kazandıracak gibi gözüküyor. 

Türkiye’nin en büyük kripto para borsaları arasında yer alan Paribu, SHERPA adlı tasarım stüdyosunu kendi bünyesine kadar bir kez daha gündemde yer alıyor. İki şirket arasında yapılan anlaşma, Türkiye’deki kripto para camiası için hareketli günlerin yaklaştığını gösteriyor. Öyle ki bu şekilde bir satın alma, Paribu’nun NFT ve metaverse gibi alanlarda da çalışmalar yapacağı anlamına geliyor. Canlı yayın esnasında Ocak 2022 tarihinden itibaren başlayacak olan bu yeni dönem içerisinde önemli açıklamalar yaptı. SHERPA Kurucusu Yakup Bayrak tarafından yapılan açıklamalarda, sürecin nasıl bu noktaya kadar geldiğinden söz etti. Paribu’dan “Yarının dünyasını birlikte inşa edelim.” şeklinde bir teklif aldıklarının altını çizen Bayrak, sürecin adeta 4 gün gibi rekor bir süre içerisinde tamamlandığı açıklandı. 

25 4

“Büyümeye hız kesmeden devam edeceğiz”

Paribu Kurucusu Yasin Oral da SHERPA’nın satın alma işlemlerinin ardından bazı açıklamalar yapıldı. Oral; “Türkiye pazarında gösterdiğimiz performans bizi global ölçekte de dikkat çeken bir duruma getirdi. Yerel pazardaki başarımızı global ölçeğe taşımak için çalışmalarımızı son hızıyla sürdürüyoruz. Globalleşme yolculuğumuzda her zaman odağımız pratik ve güvenilir olanı kullanıcılarımızla buluşturmak. Bu anlayış doğrultusunda kullanıcı deneyimine verdiğimiz önem, SHERPA’nın iştirakimiz olmasıyla farklı bir boyuta ulaşıyor. Alanında Türkiye’nin en yetkin kurumu olan SHERPA ile kullanıcılarımızın neyi, nasıl istediğini daha iyi analiz edecek, Paribu olarak büyümeye hız kesmeden devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ardından ise satın alma sürecinden sonra neler yaşandığından söz edildi. 

24 4

Paribu, SHERPA satın alma işleminin yapılmasında etkisi olan yatırımcıları tam olarak nasıl etkilediklerine dair açıklamalarda bulunuldu. Fakat bu satın alma ile beraber “dijital ürün ve servislerin kullanıcı deneyimi stratejilerinin yaratımı ve tasarımı” gibi konular hakkında çalışmalar yapılacağı dile getirildi. Satın alma işlemlerinin gelecek dönemler içerisinde daha fazla gündemde yer alacağı görülüyor. Konuyla ilgili şu an için elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir