Mercedes-Benz ve Google, sürücülere navigasyon, haritalar ve Youtube uygulamaları için ortaklık yaptığını açıkladı. Bununla beraber Google, otomotiv devine IP ve pazar yeri üzerinde kontrol sağlamak için tasarlanmış özel bir sistem sunacak.

youtube

Mercedes-Benz CEO’su Ola Källenius, Çarşamba günü Sunnyvale, California’daki araştırma ve geliştirme merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Bu, her iki taraf için de ‘kazan-kazan’ niteliğinde bir lisans sözleşmesi oldu. Sistemin asıl kurucuları biziz.” ifadelerine yer verdi.

Mercedes, Google ile ortaklık kuruyor

İş ortaklığı,  Google haritalar platformunu Cloud ve YouTube’u, otomobil üreticisinin MB.OS adlı yeni nesil işletim sistemiyle donatılmış gelecekteki Mercedes-Benz araçlarına getirecek. Mercedes, yerler hakkında ayrıntılı bilgiler, tahmini trafik bilgileri,  otomatik yeniden yönlendirmeleri Google’ın jeo-uzamsal teklifine erişebilecek.

Mercedes-Benz kavşaklardan veya virajlardan önce  otomatik hız ayarlamalarını destekleyen sürüş özelliklerini  etkinleştirmek için Google haritalar verilerini  kulanmayı planlıyor.

Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai, “Mercedes-Benz’in özelleştirilmiş bir navigasyon arayüzü tasarlamasını sağlamanın yanı sıra, sürdürülebilirlik çabalarını hızlandırmak, otonom sürüşü ilerletmek ve gelişmiş bir müşteri deneyimi yaratmak için yapay zeka ve veri yeteneklerimizi sağlayacağız.” dedi.

Mercedes-Benz birkaç zamandır  kendi MB.OS işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Bu işletim sistemi, 2024’ün sonlarına doğru üretime geçmesi beklenen yeni nesil Mercedes araçlarında kullanıma sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir