Dünyanın en popüler platformlarından Instagram, bundan 3 yıl önce kullanıcıların beğenisine IGTV adlı bir özellik sundu. Ancak söz konusu bu özellik pek tutulmadığı için imdi sessiz sedasız bir şekilde kaldırıldı. IGTV yerine sunulacak olan yeni özelliğin ise Reels’tan elde ettiği başarıyı daha da artırarak içerik üreticileri için son derece kullanışlı bir zemin oluşturması bekleniyor. 

Popüler platform Instagram, yaklaşık olarak 3 yıl önce IGTV özelliğini kullanıcıların beğenisine sunduğu zaman hem şirketin hem de kullanıcıların beklentisi oldukça yüksekti. Platformda adeta yeni bir dönem başlatması beklenen bu özellik, maalesef ki beklentileri karşılamadı ve içerik üreticileri, IGTV için içerik üretmekten uzak kaldı. Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformu, IGTV’den elde edemediği başarıyı ses getirmez dediği Reels özelliğinden elde etti ve şimdi de bu başarısını IGTV yerine getirilecek olan yeni özellik ile sağlamlaştırmak istiyor. Instagram TV adlı bu yeni özellik, 60 saniyeye kadar uzunluğa sahip olan içeriklerin “dikey bir şekilde” izlenmesine izin verilecek. 

İçerik üreticileri, Instagram TV özelliği ile para kazanabilir

21 9

Kullanıcılar, IGTV’de yayınlanan içeriklere konum ve kişi eriketi yapmıyordu. Platform tarafından yapılan açıklamaya göre Instagram TV ile tüm bu yaşanan sorunlar ortadan kalkmış olacak. İçerikler, tıpkı Reels özelliğinde olduğu gibi dikey bir şekilde görüntülenecek ve aynı zamanda pek çok filtre ve kırpma gibi özellikler de sunulacak. Instagram TV’nin en dikkat çeken detayı arasında ön izleme süresinin 60 saniyeye, video uzunluğunun da 60 dakikaya çıkarılması bekleniyor. Aynı zamanda Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre içerik üreticileri, Instagram TV’den kazanç elde edebilirler. Facebook’un 2022’nin son günlerine kadar içerik üreticileri için ayırmış olduğu 1 milyar dolarlık bir bütçe, Instagram TV için de kullanılacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir