Katlanabilir akıllı telefonlar için çalışmalar  gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Katlanabilir telefon piyasası Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip serilerini üreten Samsung tanınır hale gelmişti. Samsung halen katlanabilir telefon pazarında öncülük ediyor. Fakat pazar büyüdükçe rakiplerin sayısı da artıyor. Vivo, Huawei, Oppo gibi markalar da pazarda yerini almış durumda.  Google da katlanabilir akıllı telefon pazarına yeni bir rakip olarak girmeye çalışıyor.

Google’ın kendi tasarımı olan Pixel Fold ile ilgili haberler duyulmaya başlandı. Katlanabilir akıllı telefonun Mayıs ayında yapılacak olan Google I/O etkinliğinde kullanıcılara tanıtılması bekleniyor.  Yapılacak bu etkinlikte Google’ın  Pixel 7a’yı da tanıtacağı söyleniyor.

Katlanabilir akıllı telefon Pixel Fold’un ekranı hakkında bazı sızıntılar ortaya çıktı. Açıklanan son raporlara göre Pixel Fold ekranı için  Samsung’un M13 ekran malzemesini kullanacak. Ekran için bir kıyaslama yaparsak Galaxy Z Fold 4’te Samsung’un M12 ekran malzemesini kullanmıştı. Hatta sıızan haberlere göre bu sene Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15’te de Samsung’un M12 ekran malzemesini kullanacak.

google pixel fold 1
Google Pixel Fold

Samsung katlanabilir akıllı telefon sahasının öncüsü ve bu pazarda en çok akıllı telefon satan firma. Pazara giren diğer markalar Samsung’a yetişmeye çalışıyor fakat markaların büyük bir çoğunluğu bu rekabette Samsung’un ekran teknolojilerini kullanıyor.  İlerleyen günlerde pazarda ki diğer rakiplerden Google’ın Pixel Fold hamlesine nasıl bir cevap geleceğini göreceğiz.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir