Apple, M2 işlemcili ürünlerini tanıtmak için çalışmalarına devam ediyor. Ancak şirket, M3 işlemcisi üzerinde çalışmalarına devam ettiği de bir süredir biliniyordu ki M2 işlemcisi henüz piyasaya sürülmeden M3’ün tanıtım tarihi ortaya çıktı.

Apple, uzun süredir yeni bir Mac mini modeli üzerinde çalışıyor. Öyle ki şirketin Mart ayındaki etkinlikte yeni bir MacMini modelini tanıtması bekleniyordu. Ancak bir etkinlikte Mac Studio’mu tanıttı. Henüz çok fazla haber sızdırılmamış M2 Pro çipli bir Mac mini üzerinde çalışmalar devam ederken ortaya atılan yeni iddialar, Apple’ın işlemci konusunda işleri oldukça sıkı tuttuğunu ve bu pazarda ciddi bir rekabet içerisinde olduğunu gösteriyor.

Apple M3 işlemcisini 2023’te piyasaya sürebilir

Apple, 2023’te M3 işlemcili bir iMac’i piyasaya sürmeyi planladığı iddia ediliyor. Kurduğu teknoloji ekosistemi ile adından söz ettiren Apple, zaman içinde benzersiz ürünleriyle büyük bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Son yıllarda işlemci dünyasına giren şirket. M1’in başarısından sonra M2 işlemcisi için çalışmalara başladığı biliniyordu.

Elde ettiği sızdırılmış bilgilerle ünlü Bloomberg’den Mark Gurman, ilginç bir iddiada bulundu. Bir kaynağa göre, Apple şu anda M2 işlemcili ürünleri üzerinde ve ayrıca M3 işlemcisi için bir plan oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Öyle ki Gurman, M3 işlemcili iMac’in 2023 yılında çıkacağını iddia ediyor.

Tüm bu iddiaları bir kenara bırakarak M2 işlemcili ürünler için geri sayım başladığını da unutmamak gerek. Daha önceki bilgilere göre Apple’ın 2 tane M1 çipli Mac ürününü WWDC etkinliğinde tanıtması bekleniyor. Genellikle Apple’ın tam kökenini yayınlayan LeaksApplePro, M2 çipli Mac mini ve M2 MacBook Air’i iddia ediyor.

Apple M2 işlemcilerin üretimine başladı

Diğer yandan Apple’ın M2 Pro çipli Mac mini tanıtımı için WWDC etkinliğini seçmesi de takipçileri tarafından ilginç karşılandı. Çünkü şirketin tercihi genelde önemli ürünlerini kendi düzenlediği etkinlikle tanıtmaktan yana. Zira hatırlarsanız MacBook Air ve M1 yongası, 10 Kasım 2020’de düzenlenen özel bir etkinlikte kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Tabi ki de şu an M3 işlemcisinin nasıl özelliklere sahip olacağı noktasında henüz elimizde bir bilgi yok. Bunun yanı sıra yaşanan üretim sıkıntılarını da düşünürsek M3 çipinin piyasaya çıkış tarihinin 2024 senesine sarkabileceğini de unutmamak gerek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir