OLED mikro ekranların önemli bir etkinleştiricisi, OLED cihazlarının silikon gofretlere entegrasyonudur. Böylece silikon CMOS işleminin son metal katmanı, alt piksellerin şeklini belirlemektedir. Organik katmanların kendileri genellikle aktif bölgede yapılandırılmaz. OLED elektrotun altındaki CMOS piksel devresi genellikle minimum piksel boyutunu tanımladığından bu şekilde çok yüksek piksel yoğunluğuna sahip küçük ekranlar gerçekleştirmek mümkündür. Çeşitli uygulama teknolojileri ve cihaz mimarileri hakkında raporlama yapmak üzere tasarlanmıştır.

Apple’ın önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeyi planladığı OLED on Silicon teknolojisi karma gerçeklik başlığıyla ilgili sızıntılar yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Bu kez güvenilir bir kaynak cihazın bileşenlerinin görüntülerini yayımlamaktadır. Görseller yardımı ile ürünün ana hatlarını görmekteyiz.

Söz konusu sızıntı, Apple ürünleri hakkında detaylı bilgiler paylaşan bir Twitter hesabı tarafından yayınlanmıştır. Gösterilen parçalardan birinin HomePod’un mikrofon dizilimine benzemesi de fotoğrafların gerçek olma ihtimalini artırmaktadır.

Apple, bu yıl ilk nesil karma gerçeklik kulaklıklarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve Sony ve LG, karma gerçeklik kulaklıklarında kullanılan ekranların ilk tedarikçileri. Bu başlıklarda kullanılan ekranların teknolojik bir atılım olması beklenirken, OLEDoS ekranların 3000-4000 ppi gibi çok yüksek bir çözünürlük sunması beklenmektedir.

Cam kullanan geleneksel OLED ekran panellerinin aksine, bu ekranlar bir inçten daha küçüktür ve  CMOS alt tabakaları kullanmaktadır.

Bir OLEDoS ekranı kullanıcılara ne gibi avantajlar sunar?

Bir akıllı telefonda kullanılan  ortalama 55 ppi çözünürlüğe sahip standart bir OLED ekranla karşılaştırıldığında,  AR veya VR cihazında kullanılan bir ekranın daha gerçekçi bir AR deneyimi elde etmek için ortalama 3500 ppi çözünürlüğe ihtiyacı vardır. OLEDoS ekranların, ayrıntılı ve gerçekçi görüntüler sağlayan ultra yüksek çözünürlükle kullanıcılara oldukça sürükleyici bir deneyim sunması beklenmektedir.

Apple’ın Reality Pro adını alması beklenen ilk karma gerçeklik kulaklığını Haziran ayındaki WWDC 2023 etkinliğinde tanıtması beklenmektedir. Cihaz, Apple’ın M2 seviyesindeki işlemcisi ve xrOS işletim sistemi olmak üzere son teknoloji ürünü iki ekrana sahiptir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir