Spotify Premium, kullanıcılara yeni bir imkan sunmaya hazırlanıyor. 4 Ekim 2023 tarihi itibarıyla Avustralya ve İngiltere’de yaşayan Premium aboneler, 150 binden fazla sesli kitabın herhangi birine ücret ödemeden erişim sağlayabilecek. Bu olanak, 2023 bitmeden Amerika Birleşik Devletleri’nde de kullanıma açılacak.

Spotify son derece geniş bir sesli kitap skalası sunuyor. Fakat bununla alakalı bir kısıtlama da var. Premium aboneler her ay sadece 15 saat sesli kitap dinleme şansı elde edecek. Ekstra 10 saat daha dinlemek isterlerse 11 Dolar ödemek durumunda kalacaklar. Bunun Audible adlı sesli kitap hizmetinden daha pahalıya geleceği apaçık bir şekilde ortadadır.

Audible’a Amerika’da 8 Dolar ödeyerek sahip olunabiliyor. Dinleme sınırı da bulunmuyor. Şirket sesli kitapları ilk kez geçen senenin Eylül ayında platforma dahil etmişti. Kullanıcılar Spotify kütüphanesinde yer alan 300 bin kitaptan bir tanesini satın alarak sesli biçimde dinleyebilmekteydi. Tüm sesli kitapların premium çatısı altına eklenmesi, Spotify’ın sesli içeriklerin üretimi konusundaki tek mecra olma gayesini belli ediyor.

Bu amaçla ilerlenen yolda 15 saatlik bir ücretsiz dinleme deneyiminin işe yarayıp yaramayacağı ise tamamen merak konusudur. Sınırsız bir kitap dinleme imkanı sunulsaydı muhtemelen daha fazla kişi Spotify Premium abonesi olmak isteyecekti. Şirketin tam olarak ne planladığını ise ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir