Netflix, reklamlı abonelik hizmetinde önemli bir iyileştirme gerçekleştirdi. Daha önce 720p çözünürlük sunan reklamlı plan artık 1080p çözünürlük sunuyor. Bu geliştirme, geçtiğimiz günlerde yapılan hissedarlar toplantısında duyuruldu.

Şu anda Netflix’in toplamda 4 farklı abonelik planı bulunuyor. Abonelik planları içerisinde ücret farklı, çözünürlük ve birden fazla cihaz kullanabilme özelliği bulunuyor. En düşük plan olan temel plan, film ve videoları 1080p çözünürlükte gösteriyordu.

Fiyat Artışı Olmadan 1080p Reklamlı Abonelik Hizmeti

Reklamlı abonelik planı, daha düşük bir aylık abonelik ücretine sahip olmasına rağmen daha düşük bir çözünürlük sunuyordu. Ancak şimdi yapılan bu iyileştirme ile reklamlı abonelik de 1080p çözünürlüğe yükseltildi. Ayrıca bu iyileştirme için fiyatta herhangi bir artış uygulanmayacak.

 Netflix, Reklamlı Abonelik Hizmetinde Çözünürlük artışına gitti

Netflix’in Pazarlama Hamlesi: Reklamlı Plan Ön Planda tutulacak

Netflix, reklamlı abonelik hizmetindeki bu geliştirmeyle birlikte daha fazla aboneye ulaşmayı hedefliyor. Abonelik satış sayfasında, temel abonelik hizmeti açılır bir pencerede gösterilerek kullanıcıların dikkatini çekmeyi hedefliyor. Bu hamle, ileride reklamlı planın Netflix’in temel planını ortadan kaldırabileceği yönünde beklentilere yol açıyor.

Kanada ve İspanya’da başlayacak olan 1080p reklamlı abonelik hizmeti, diğer ülkelerde de yakın zamanda kullanıma sunulacak. Bu gelişme, Netflix kullanıcıları tarafından olumlu bir şekilde karşılanırken, reklamsız plan kullanıcıları için herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir