CNN Plus kapanıyor. Üzücü haberi çalışanlarına ileten şirket, TV yayını başlamadan bir ay önce kapatıldı.

Bu ayın başlarında, HBO Max, CNN Plus ve Discovery Plus’ın ana şirketi olan WarnerMedia ve Discovery, Warner Bros. Discovery adı altında birleşmesini tamamladığını kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu ortaklık Netflix’e en büyük sorunları yaşatacak olsa da CNN Plus da kapanıyor.

CNN Plus 30 Nisan’da kapanıyor!

WarnerMedia-Discovery birleşmesinden birkaç gün önce yüz milyonlarca dolarlık işbirliğinin ardından 29 Mart’ta yayınlanmaya başlayan CNN Plus kapanıyor. Bugün şirket, çalışanlarına son günün 30 Nisan olduğunu duyurdu.

Sayısız canlı yayın, haber, özgün şov ve özel röportajlar yayınlamaya devam eden CNN Plus’ın lansman gününden bu yana harap durumda olduğu söyleniyor. Birleşme nedeniyle -Warner Bros. Disney CEO’su David Zaslav’ın birleşmeden çok önce bu platformun piyasaya sürülmesinden çok rahatsız olduğu zaten söylendi.

CNN Plus’ın başkanlığını yürüten Andrew Morse’un istifa ettiği iddia edildi. Morse, önümüzdeki hafta Warner Bros.’da görünecek. Discovery’den ayrılmak üzereydi ve tüm pozisyonlarını geride bıraktı.

Şirketin bu kapalı platformuna 1 ayda kaç abonenin ulaştığına dair bilgi verilmedi. Ancak bu ayın başlarındaki takip raporlarına göre, her gün 10.000’den fazla kişinin burayı ziyaret ettiğini görüyoruz.

Netflix, HBO Max ve Disney+, Türkiye yaptırımlarına devam ediyor

Ücretsiz bir haber kanalında abonelik ücretlerinin dijital platforma göre biraz pahalı olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü müşteriler her ay ödeme yapmak isterse 5,99 ABD doları, yıllık abonelik için ise toplu ödeme yapmak zorundaysa 59.99 ABD doları ücret gerekiyordu. Tabii ki, geçen ay yıllık abonelik satın alan kişilerin ödediği ücretler sonunda iade edileceğinin garantisi de verildi.

Netflix dünya genelinde her ne kadar şuanda tekel konumunda olsa da pazardaki rakiplerinin güçlendiğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Özellikle son dönemlerde şirketin zam üzerine zam yapması ve hesap paylaşma ücretini sadece belirli ülkelerde zorunlu hale getirmesi de oldukça tepki çekmişti. İçerik bakımından her ne kadar çok seçeneğe sahip olsa da rakiplerinin hızlı atağı Netflix’i zor günlerin beklediğini gösteriyor. Platformun bu rekabetten en az zararla çıkmak için yeni fikirler üzerinde çalışmaya başladığı düşünülse de bunların ne olduğu şimdilik bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir