Apple, sadece klasik müziklerin bulunacağı bağımsız bir uygulama olan Apple Music Classiscal’ı tanıttı. Yeni çıkacak olan uygulama, 28 Mart tarihinde App Store’da yerini alacak .

Apple ülkemizde de oldukça kullanılan popüler müzik hizmeti ile Apple Music’e kullanıcılarını sevindirecek yeniliklerle gelmeye devam ediyor. ABD’li teknoloji devi Apple 2021 yılında klasik müzik hizmeti sunan Primephonic’i satın almıştı. Bu girişiminin ardından geçtiğimi senenin sonlarında yeni uygulamayı çıkarma planında olan Apple, bu hedefini gerçekleştirememişti. Pek çok kullanıcı klasik müzik uygulamasının ne zaman çıkacağını merak ederken beklenen çıkış tarihi verildi.

Apple Music aboneliklerine zam geldi

Apple Music Classical 28 Mart’ta çıkıyor

Uygulama konusunda beklenen haber geldi. Şirket, “Apple Music Classical” olarak adlandırdığı yeni platformunun 28 Mart’ta yayınlanacağını duyurdu. Bu uygulamayla kullanıların sadece klasik müziğe ulaşmasını sağlayacak. Apple Music Classical, 28 Mart tarihinden itibaren tamamen ayrı bir uygulama olarak App Store’da yerini alacak.

Apple Music aboneleri bu uygulamaya herhangi bir ücret ödemeden platformun kullanıcılara sunduğu imkanlardan yararlanabilecek. Classical uygulamasına ek olarak da binlere derlenmiş çalma listeleri, yüzlerce albümler, besteci biyografileri, çokça eserin derinlemesine yapılmış incelemeler ve daha da fazlasını kullanıcılarına sunacak. Bunlara ek olarak da uygulama arayüz konusunda da farklılığa gidiyor. Classical, kullanıcıların esere, besteciye, orkestra şeflerine ve daha fazlasına kadar arama yapabilmeye de olanak tanıyor. Apple klasik müzik uygulamasıyla alakalı yaptığı bir basın açıklamasında şu sözleri belirtti.

Apple Music Classical, tamamen optimize edilmiş aramayla dünyanın en büyük klasik müzik kataloğuna erişmeyi ve herhangi bir şarkıyı bulmayı kolay hâle getiriyor. Dinleyiciler, en yüksek ses kalitesinin keyfini çıkarabiliyor ve uzamsal ses ile birçok klasiği yepyeni bir şekilde deneyimleyebiliyor” ifadelerini kullandı.

Apple Music Classical, başlangıç aşamsında İOS’a özel olacak. Fakat Apple, yakın zamanda bu uygulamanın Android sürümünün de geleceğini de belirtti. İOS 15.4 ve üstü için gelecek uygulama Çin,Kore, Japonya ve Tayvan dışında tüm dünyada 28 Mart’ta çıkıyır. Bu ülkelere ise daha sonra gelecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir