Zoom, son çeyrek raporlarını paylaştı. Yayınlanan raporlarda özellikle kullanıcı sayısında yaşanan düşüş dikkat etti.

Sona eren çeyrek itibariyle 3 aylık süre içerisindeki performansı hakkında Zoom tarafından yeni bir rapor yayınlandı. 3. çeyrek boyunca elde edilen gelir beklentilerin üzerinde çıksa da özellikle büyüme hızındaki yavaşlama ve daha düşük kullanıcı sayısı raporda dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. Raporda kullanıcı sayısı net olarak açıklanmazken sadece düşüş yaşandığı belirtildi.

Zoom’un 3. çeyrekteki performansı nasıl?

Raporda yaşanan düşüş raporun yayınlanmasının hemen ardından Zoom hisselerinin düşmesine yol açtı. Piyasalarda olumsuz bir etki yaratan rapor, hisse fiyatlarında yüzde 6’lık bir düşüş yaşanması ile sonuçlandı. 3 aylık süre içerisinde Zoom’un elde ettiği gelir geçtiğimiz yılın 3. çeyreğine göre yüzde 35 oranında artış kaydetti. Çeyrek geliri 1.05 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Zoom’un 3. çeyrek itibariyle 1.02 milyar dolarlık bir gelir elde etmesi bekleniyordu. Açıklanan rakam, beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Şirketin net karında ise 218.68 milyon dolarlık bir gelirin elde edilmesi beklenirken raporda 314.3 milyon dolarlık net karın elde edildiği belirtildi. Dönüştürülen karlarda ise bir önceki yıl 0.66 dolar olan rakamlar, son rapor ile 1.11 dolara yükseldi. Online eğitim sürecinin sona ermesi ve iş alanında da ofislere dönüş planlarını yapılmaya başlanması Zoom kullanıcı kitlesinin yavaş yavaş düşmesine neden oldu.

Zoom’dan 3. çeyrek değerlendirmesi geldi

Zoom tarafından yapılan değerlendirmelerde ise şöyle denildi;

“3. çeyrekte, Zoom Events hizmetimizde önde gelen etkinliğimiz Zoomtopia’yı gerçekleştirdik. Bu sürükleyici, çok kanallı konferans sırasında, Zoom’un insanları iletişim platformumuzun merkezine nasıl yerleştirdiğini, farklı iş akışlarını teknolojimize nasıl bağladığını, işletmelerin dahili iş birliği yapma yeteneğinin ötesine geçtiğini ve onları yüz yüze iletişim kurma konusunda nasıl güçlendirdiğini gösterdik. Bazı şirketler ofise dönüş programlarını test ederken, tümü hem ortak konumlu hem de uzak hibrit iş gücünü güçlendirmek için tasarlanmış sıcak masa, beyaz tahta ve akıllı galeri gibi yenilikleri de sergiledik. İnovasyon ve özveri ile müşterilerimize mutluluk sunmaya devam edeceğiz. İleriye dönük olarak, yılı 4 dolar arasında kapatmayı bekliyoruz. Güçlü karlılık ve işletme nakit akışı büyümesinin yanı sıra yıldan yıla yaklaşık % 54 büyümeyi başardık. Kurumların, bireylerin ve geliştiricilerin bağlantı kurmaları, iş birliği yapmaları ve esnek hibrit çalışma dünyasını oluşturmaları için vazgeçilmez bir platform olma yolunda ilerliyoruz. Küresel markamızın, yenilikçi teknolojilerimizin ve geniş müşteri tabanımızın bizi gelecek için iyi konumlandırdığına inanıyoruz.”

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir