Galaxy Z Fold 3 kullanan ve yeni modele geçmek isteyenler için en kritik soru bu: Galaxy Z Fold 3 kılıfları Galaxy Z Fold 4’e uyuyor mu? İşte detaylar.

Samsung’un katlanabilir konsepte sahip modellerinden olan Galaxy Z Fold serisinin yeni modeli Galaxy Z Fold 4 tanıtıldı. Tanıtım sonrası en çok ilgi gören modellerden olan Galaxy Z Fold 3 geniş kullanıcı kitlesine ulaştı. Bu durum Galaxy Z Fold 3 aksesuar satışlarını da etkiledi. Ancak Galaxy Z Fold 3’ten Galaxy Z Fold 4’e geçmek isteyenler için önemli bir sorun var. O da telefon için alınan kılıfların yeni modelde kullanılamayacağı.

Samsung Galaxy Z Fold 3’te kenar paneli ekranın kenarına nasıl sabitlenir?

Galaxy Z Fold 3 kılıfları Galaxy Z Fold 4 uyumlu değil!

Z Fold 4 ve Z Fold 3 çok benzer görünse de ölçüleri tam olarak aynı değil. Daha küçük Flip serisinde de olduğu gibi Fold 3 ve Fold 4’te aynı telefon kapağını, kılıfını kullanamazsınız. Hem Z Fold 3 hem de Z Fold 4, Z Flip 3 ve Z Flip 4’te gördüğümüz benzer bir sorunla karşı karşıya.

Telefonlardaki küçük milimetrik farklar gözle ayrıt edilemeyecek olsa da aksesuarlar söz konusu olduğunda işler değişiyor. Çoğu şirket, yeni modelle birlikte aksesuar satışını desteklemek için bu tip farklara gidiyor.

İki cihazın özellikleri şöyle;

KategoriSamsung Galaxy Z Fold 4Samsung Galaxy Z Fold 3
Boyutlar (katlanmış)67,1 genişlik x 155.1 uzunluk x 15,8 mm incelik67,1 genişlik x 158,2 uzunluk x 16,0 mm incelik
Boyutlar (katlanmamış)130.1 genişlik x 155.1 uzunluk x 6,3 mm incelik128,1 genişlik x 158,2 yükseklik x 6,4 mm incelik

Kılıfların kullanılmamasının yanı sıra Galaxy Z Fold 4’te kullanıcılar için hala en büyük handikaplardan birisi S Pen’i saklamak için özel yuvanın olmaması. Ancak bu açığı özel kılıflar ile gidermek mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir