Daha şeffaf olma konusunda önemli bir adım atmaya karar veren Google, her geçen gün daraltılmaya çalışılan interneti daha özgür bir hale getirecek yeni tarayıcı eklentisi uProxy‘i kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

İlk olarak Ekim 2013‘te duyurularak ücretsiz bir şekilde yayınlanacağı ve Chrome ile Firefox tarayıcıları tarafından destekleneceği bildirilen uProxy önümüzdeki günlerde ABD ve Avrupa kullanıcıları için sunularak, kişilerin eklenti üzerinden arkadaşlarının internet sunucularına bağlanmalarına ve sansür uygulamalarını aşmalarına yardımcı olacak.

uproxy eklentisi indir

Google Ideas platformu kapsamında geliştirilerek test sürecine giren uProxy‘nin yapımında Washington ÜniversitesiGoogle ve Brave New Software gibi şirketlerin desteği bulunuyor. Hiç bir profesyonelliğe ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek olan eklentinin en önemli şartı ise yurt dışında yaşayan, güvenilir bir tanıdığınızın olması. Standart internet kullanıcısına hitap eden bir arayüze sahip olan eklenti, İran, Suriye, Küba ve Kuzey Kore gibi sürekli olarak internet sansürü uygulayan ülkelerdeki kullanıcıların kısıtlanan internet özgürlüklerinin önünü açmayı hedefliyor.

Henüz kesin bir çıkış tarihi açıklanmayan uProxy‘nin 2014 yılı içerisinde tüm dünyadaki internet kullanıcıları için yayınlanması bekleniyor. Eklenti hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıda bulunan uProxy Tanıtım Videosu‘nu izleyebilir ve eklentiyi kullanabileceğiniz tarayıcıları da sitemizden ücretsiz bir şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir