Yayın platformu olan Twitch, Güney Kore’deki faaliyetlerini sonlandıracağını yayınladı. Yapılan açıklamada, “Güney Kore’de faaliyetlerine devam etmenin bir yolunu bulmak için yıllarca süren değerlendirme ve çabanın ardından Kore saatine göre 27 Şubat 2024 itibarıyla Kore’deki faaliyetlerini sona erdirme kararı aldık” ifadelerine yer verdi.

Twitch, ülke içinde uygulanan şebeke ücretlerini fazla buldu. Güney Kore, Twitch gibi büyük içerik şirketlerinin şebeke kullanımı için ödeme yapmasını kesin koşan yasayı yürürlüğe koydu. Twitch de Kore’de kalabilmek için bazı bütçe azaltıcı önlemler aldı. Görüntü kalitesini 720p ile sınırlandırdı ve çeşitli önlemler ortaya koydu. 

twitch 1

Twitch Şebeke Ücretlerini Fazla Buldu

Alınan tüm bütçe azaltıcı önlemlere rağmen diğer  ülkelere kıyasla 10 kat fazla şebeke ücreti ödenmesi Güney Kore’den çekilmesine neden oldu. 

Güney Koreli kullanıcılar Şubat 27’sinden itibaren Twitch’den alışveriş yapamayacak. Yayıncılar bu platformdan gelir elde edemeyecek. Ayrıca görüşülenler arasında toplulukların platforma geri iade edilmesi de söz konusu olduğu konuşuluyor.  Etkilenen içerik oluşturucuları için yeni yayın kanalları ve platformları paylaşabilmesi için eş zamanlı yayınla şartlarından vazgeçeceği ifade edildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir